Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αντίθετος ο W. Schaeuble στο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα – Αυτό θα σημαίνει και περισσότερα χρήματα – Δεν είναι αυτή η λύση στην κρίση χρέους - Ρωσική διάσωση της Ελλάδας φοβάται στέλεχος του CDU

Αντίθετος ο W. Schaeuble στο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα – Αυτό θα σημαίνει και περισσότερα χρήματα – Δεν είναι αυτή η λύση στην κρίση χρέους - Ρωσική διάσωση της Ελλάδας φοβάται στέλεχος του CDU
Την άποψη ότι να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα σημαίνει και περισσότερα χρήματα, ενώ πολύ σύντομα σημαίνει και ένα νέο πακέτο στήριξης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν την Ελλάδα να ζητά περισσότερο χρόνο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος.
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel», λίγα μόλις 24ωρα μετά τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο, ο κ. Schaeuble υπογραμμίζει η παράταση του χρόνου του ελληνικού προγράμματος «δεν θα ήταν ο ορθός τρόπος να επιλύσουμε τα θεμελιώδη προβλήματα της ευρωζώνης».
Επιπλέον, αναφερόμενος, σημειώνει ότι «εάν μισό χρόνο μετά, το πρόγραμμα που εγκρίθηκε στο τέλος του 2011, δεν επαρκεί, τότε δεν μιλούμε πια για μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης».
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε ανούσιες στην παρούσα φάση τις συζητήσεις για περισσότερο χρόνο ή χρήματα στην Ελλάδα αλλά και την πιθανότητα κουρέματος του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή του επίσημου τομέα, ενώ παράλληλα επέκρινε έντονα όλα τα σενάρια για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.
Το ελληνικό πρόγραμμα έχει ήδη «προσαρμοστεί αρκετά» τόνισε ο κ. Schaueble σε συνέντευξή του, λέγοντας πως δεν βλέπει περιθώριο για νέες παραχωρήσεις. Επεσήμανε ιδιαίτερα τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια των δύο εκλογικών μαχών και από τη μακρά περίοδο ακυβερνησίας.
Από την πλευρά του, ωστόσο, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Angela Merkel, o Armin Laschet, τόνισε ότι «η Ρωσία περιμένει, έτοιμη να διασώσει την Ελλάδα με δισεκατομμύρια. Διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εάν η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου να διασωθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης