Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Άμεση απάντηση στον Σαμαρά από τους υπουργούς της Merkel, W. Schauble και Ph. Roesler – Δεν μπορεί να υπάρξει 2ετής παράταση του μνημονίου καθώς μια τέτοια απόφαση θα πλήξει την αξιοπιστία της ευρωζώνης

Άμεση απάντηση στον Σαμαρά από τους υπουργούς της Merkel, W. Schauble και Ph. Roesler – Δεν μπορεί να υπάρξει 2ετής παράταση του μνημονίου καθώς μια τέτοια απόφαση θα πλήξει την αξιοπιστία της ευρωζώνης
(upd)Άμεση, ξεκάθαρη και αρνητική ήταν η απάντηση στο αίτημα της Ελλάδος και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για 2ετή επιμήκυνση του μνημονίου από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών W. Schauble και τον Υπουργό Οικονομίας, Ph. Roesler ότι δεν μπορεί να υπάρξει 2ετής παράταση του μνημονίου καθώς μια τέτοια απόφαση θα υπονόμευε την αξιοπιστία της ευρωζώνης.

Η εμπιστοσύνη στο ευρώ και στην ευρωζώνη  μπορεί να αποκατασταθεί μόνο αν η κάθε χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις τις και ακολουθεί πιστά τους κανόνες δήλωσε ο Roesler στην εφημερίδα Bild της Γερμανίας.
Να σημειωθεί ότι ο Σαμαράς είχε δώσει συνέντευξη χθες στην Bild και ζητούσε 2ετή επιμήκυνση ενώ τόνισε ότι έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή ενώ θα κινδύνευε και το δημοκρατικό πολίτευμα.
Όποια χώρα δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της  και αποκλίνει από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων  δεν μπορεί να περιμένει πρόσθετη οικονομική βοήθεια ανέφερε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας και συνέχιζε λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει παράταση στο χρονικό πλαίσιο που έχει οριοθετηθεί  όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.
Κάτι τέτοιο  θα υπονόμευε την αξιοπιστία της ευρωζώνης τόνισε ο Roesler.
O έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έχει αναλάβει σειρά δράσεων ώστε να υπάρξει διετής παράτασης του μνημονίου από το  2014 στο  2016 ώστε το έλλειμμα να μειωθεί στο όριο του 3% του ΑΕΠ.
Ο Σαμαράς είχε τονίσει στην  Bild : Δεν ζητάμε επιπλέον χρήματα, ζητάμε περισσότερο χρόνο.

Σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα από Schauble - Περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα

Νέο σκληρό μήνυμα απηύθυνε προς την Ελλάδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schauble, επισημαίνοντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ότι η ευρωζώνη έχει έρθει στα όρια της αναφορικά με την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.
Παράταση στην περίοδο εφαρμογής του ελληνικού πακέτου σημαίνει και περισσότερα χρήματα, για τον Schauble, προοπτική που δεν αποτελεί λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης