Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Goldman Sachs εναντίον Danske Bank - Long στο ευρώ δηλώνει η Goldman που διατηρεί τις θέσεις και στα περιφερειακά ομόλογα - Short παραμένει η Danske - Η άνοδος δεν αντανακλά τα θεμελιώδη

Goldman Sachs εναντίον Danske Bank - Long στο ευρώ δηλώνει η Goldman που διατηρεί τις θέσεις και στα περιφερειακά ομόλογα - Short παραμένει η Danske - Η άνοδος δεν αντανακλά τα θεμελιώδη
(upd)Goldman Sachs εναντίον Danske Bank. Η μεν Goldman δηλώνει πως παραμένει long παραμένει στο ευρώ, ενώ την ίδια ώρα διατηρεί τις long θέσεις της και για τα περιφερειακά ομόλογα σε Ισπανία και Ιταλία. Στον αντίποδα, short στο ενιαίο νόμισμα δηλώνει πως παραμένει η Danske Βank που εξηγεί πως η πρόσφατη άνοδός του δεν αντανακλά τα θεμελιώδη.
Ειδικότερα, σε νέα έκθεσή της η Goldman εξηγεί πως διατηρεί τη long θέση της για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου από τις 2 Αυγούστου, με στόχο τα 1,30 δολάρια ανά ευρώ. Η θέση άνοιξε στα $1,2153, με αρχικό στόχο το 1,30, σύμφωνα με σημερινή της ανάλυση.
Παράλληλα η Goldman παραμένει long για τα ομόλογα Ισπανίας και Ιταλίας. Η τράπεζα διακρατά τις long θέσεις από τις 29 Ιουνίου σε ένα «καλάθι» ισπανικών, ιρλανδικών και ιταλικών ομολόγων 5ετούς διάρκειας. Η θέση άνοιξε στο 5,96%,  με στόχο το 4,5% και κλείσιμο πάνω από το 6,5%, πλέον στο 5,44%.
Εν τω μεταξύ, σε προηγούμενη σημερινή της ανάλυση η Goldman έκανε λόγο για κρίσιμες δοκιμασίες τις οποίες αναμένεται να περάσει η ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες, ενώ βλέπει τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα να σηματοδοτούν μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την αβεβαιότητα που προηγήθηκε των εκλογών του Ιουνίου.
Η Goldman εκτιμά ότι η ευρωζώνη, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, δεν είναι ακόμη ώριμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει με ευκολία στο εθνικό της νόμισμα, καθώς οι απώλειες, από τη μετατροπή των λογαριασμών, του εμπορίου και του TARGETII θα είναι πολύ μεγάλες. Επομένως, οικονομικά η έξοδος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ίδια ευκολία που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε πολιτικό επίπεδο. Υπό αυτά τα δεδομένα, εάν ληφθεί τέτοιου είδους απόφαση, αυτή θα είναι καθαρά πολιτική, εκτιμά η GS.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Goldman Sachs, Christian Mueller-Glissmann και Peter Oppenheimer, εκτιμούν ότι έχει έρθει η ώρα να επενδύσει κανείς στη μεγάλη ανάκαμψη των ευρωαγορών.
Η σύσταση αυτή θεωρήθηκε ασυνήθιστη για τους περισσότερους αναλυτές που βλέπουν την ευρωζώνη να πλήττεται από την χρηματοοικονομική κρίση και της απομόχλευσης. Αλλά η GS θεωρεί ότι θα πρέπει να αγοράσουν οι επενδυτές εταιρείες με έκθεση στην ευρωπαϊκή οικονομία (GSSTDOME) και να πουλήσουν αυτές που είναι εκτεθειμένες στις ΗΠΑ (GSSTAMER).

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Short στο ευρώ δηλώνει η Danske Bank - Η άνοδός του δεν αντανακλά τα θεμελιώδη - Γιατί η ΗΠΑ δεν είναι Ευρώπη...

Οι ΗΠΑ δεν είναι Ευρώπη, συμπεραίνουν οι αναλυτές της Danske Bank, υπογραμμίζοντας τη σημαντική βελτίωση της κατάστασης των αμερικανικών νοικοκυριών και του τραπεζικού τομέα την περασμένη χρονιά, αλλά και τα πρόσφατα θετικά σημάδια στην αγορά κατοικίας.
Οι ισχυροί ισολογισμοί των επιχειρήσεων και η στροφή του επενδυτικού κλίματος προς το καλύτερο, είναι πιθανό να ανοίξουν το δρόμο για αύξηση στις προσλήψεις και στις επενδύσεις, σημειώνει η Danske Bank. Αξιοσημείωτη, σύμφωνα με τον οίκο, είναι και η μείωση των επιπέδων του χρέους.
Η πιστωτική ανάπτυξη παραμένει ένας σημαντικός θετικός παράγοντας για την οικονομία και οι τράπεζες έχουν ρίξει τα standards δανεισμού τα τελευταία επτά τρίμηνα. Με βάση τα τελευταία στοιχεία δεν υπάρχει ένδειξη επιβράδυνσης του ρυθμού της πιστωτικής επέκτασης, σημειώνει η ανάλυση της Danske Bank, αντιθέτως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα περαιτέρω ενίσχυσης τους επόμενους μήνες.
Η αγορά ακινήτων αποτελεί ένα άλλο φωτεινό σημείο στην αμερικανική οικονομία, το οποίο τη διαφοροποιεί από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή. Φαίνεται πως τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια πυροδότησαν επιτέλους κάποια κίνηση στις πωλήσεις κατοικιών και στην κατασκευαστική δραστηριότητα. Η κατασκευή κατοικιών αυξήθηκε κατά 10% στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης NAHB, ενισχύθηκε σε νέο υψηλό τον Ιούλιο. Οι τιμές κατοικιών επίσης σημείωσαν αύξηση 3,5% το διάστημα Ιανουαρίου-Μαϊου. Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που στηρίζουν την αγορά ακινήτων, ωστόσο σημειώνουν οι αναλυτές της Danske, η σταθερά υψηλή ανεργία σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό υποθηκευμένων κατοικιών, «φρενάρει» μια μεγαλύτερη ανάπτυξη της δραστηριότητας. Ωστόσο οι προοπτικές είναι θετικές και η ανάπτυξη ενδεχομένως να είναι ραγδαία, σύμφωνα με την Danske Bank.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω της σημαντικής βελτίωσης στους παραπάνω τομείς της αμερικανικής οικονομίας, η τωρινή επιβράδυνση δεν θα εξελιχθεί σε ύφεση αν δεν προκύψει κάποιο σημαντικό αρνητικό γεγονός ή ένα δημοσιονομικό σοκ.
Την ίδια ώρα, στο συναλλαγματικό πεδίο, οι αναλυτές της Danske δηλώνουν long για το δολάριο Αυστραλίας, το δολάριο Καναδά και το ιαπωνικό γιεν γι αυτή την εβδομάδα. Στον αντίποδα η Danske Bank δηλώνει short στο ευρώ, στη νορβηγική κορώνα και στο δολάριο Νέας Ζηλανδίας.
Ειδικότερα, το ευρώ εμφανίζεται πολύ ισχυρό σε σύγκριση με τα βραχυπρόθεσμα θεμελιώδη γι' αυτό και η Danske Bank προτείνει θέση short.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης