Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Dankse Bank: Σε πολυετές χαμηλό η μεταβλητότητα της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος - Πιθανώς τα μέτρα των κεντρικών τραπεζών να αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα

tags :
 Dankse Bank: Σε πολυετές χαμηλό η μεταβλητότητα της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος - Πιθανώς τα μέτρα των κεντρικών τραπεζών να αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα
Σε πολυετές χαμηλό τείνει ο δείκτής μεταβλητότητας της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος (global FX volatility), σύμφωνα με σημερινή του δανέζικου οίκου Dankse Bank.
"Τα χαμηλά επίπεδα στα οποία η μεταβλητότητα της αγοράς forex έχει κυλήσει υπονοούν ότι σύντομα μπορεί να δούμε διόρθωση στις αγορές", εκτιμά ο Lars Christensen, αναλυτής του οίκου.
"Ωστόσο, την ίδια στιγμή μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το γεγονός αυτό ως σημάδι αισιοδοξίας, με αφορμή τα μέτρα που λαμβάνουν οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως. Ίσως τα μέτρα αυτά να αρχίσουν να έχουν αποτέλεσμα", τονίζει ο ίδιος.
"Η προοπτική ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ και η αναμονή αιτήματος για πλήρες πακέτο διάσωσης από την Ισπανία, δίνουν τον τόνο στις αγορές", επισήμαινε σε χθεσινή ανάλυσή της η Danske Bank.
Ο οίκος προειδοποιεί ότι οι κορώνες σε Σουηδία και Νορβηγία είναι εξαιρετικά δυνατές, χωρίς αυτό να εξηγείται με όρους αγοράς. "Ελπίζουμε σύντομα να δούμε διόρθωση σε αυτά τα συναλλάγματα", επισημαίνει ο John Hydeskov, αναλυτής της Danske.
Έτσι συστήνει: Αγοράστε αυστραλιανό δολάριο (AUD), ελβετικό φράγκο (CHF) και δολάριο Νέας Ζηλανδίας (NZD). Πουλήστε νορβηγική (NOK) και σουηδική κορώνα (SEK), αλλά και γιεν (JPY).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης