Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σημαντική αύξηση …για τεχνικούς λόγους στο ELA στα 106,315 δισ τον Ιούλιο από 61,94 δισ ευρώ τον Ιούνιο – Η ΕΚΤ δεν θα δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα καθώς έληξε η περίοδος αποδοχής των collaterals

 Σημαντική αύξηση …για τεχνικούς λόγους στο ELA στα 106,315 δισ  τον Ιούλιο από 61,94 δισ ευρώ τον Ιούνιο – Η ΕΚΤ δεν θα δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα καθώς έληξε η περίοδος αποδοχής των  collaterals
Σημαντική αύξηση στα 106,315 δισ ευρώ σημειώθηκε στο ELA στην παροχή έκτακτης ρευστότητας από την ΤτΕ στις ελληνικές τράπεζες τον Ιούλιο σε σχέση με τα 61,94 δις\σ ευρώ τον Ιούνιο.

Αντιστοίχως η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες μειώθηκε στα 23,99 δισ ευρώ τον Ιούλιο από 73,66 δισ ευρώ τον Ιούνιο.
Γιατί αυξήθηκε το ELA;
Στις 20 Ιουλίου η ΕΚΤ έλαβε μια απόφαση που σχετίζεται με τις ελληνικές εγγυήσεις.
Επειδή λάμβανε μεταξύ άλλων και ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ άπαξ και οι κρατικές εγγυήσεις είχαν λήξει και χρειάζεται απόφαση νέας συνόδου για να ανανεωθούν αποφάσισε να μην δέχεται πλέον ελληνικά ομόλογα μέχρι να παρθούν οι απαραίτητες πολιτικές εγκρίσεις.
Επειδή τον Αύγουστο οι εγκρίσεις αυτές δεν θα παρθούν η νέα στρέβλωση που έχει προκύψει θα αποκατασταθεί από Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης