Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κρίσιμη η 12η Σεπτεμβρίου για την πορεία της ευρωπαϊκή κρίσης – Τότε αναμένεται η απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον ESM, οι ολλανδικές εκλογές, οι αποφάσεις για τις τράπεζες και η έκθεση για την… Ελλάδα – Αβέβαιη η επόμενη μέρα

Κρίσιμη η 12η Σεπτεμβρίου για την πορεία της ευρωπαϊκή κρίσης – Τότε αναμένεται η απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τον ESM, οι ολλανδικές εκλογές, οι αποφάσεις για τις τράπεζες και η έκθεση για την… Ελλάδα – Αβέβαιη η επόμενη μέρα
Κρίσιμη θεωρείται η ημέρα της 12ης Σεπτεμβρίου για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι πλέον προσπαθούν εν μέσω αυγουστιάτικης ραστώνης να κωδικοποιήσουν τα μηνύματα των κινήσεων των Ευρωπαίων.
Σύμφωνα με τους ίδιους, την 12η Σεπτεμβρίου θα έχουμε δύο κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη μέρα της ευρωζώνης. Η μία θα είναι η απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη νομιμότητα ή όχι του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, και η άλλη θα είναι η ψηφοφορία για τη νέα ολλανδική κυβέρνηση. Αυτές οι δύο εξελίξεις θα κρίνουν  σύμφωνα με τους αναλυτές εάν χτυπήσει νέο κύμα κρίσης την Ευρωζώνη.
Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει να υπάρξουν εξελίξεις ακόμη και μέσα στον Αύγουστο. Η επιστροφή από τις διακοπές του Olli Rehn στις 12 Αυγούστου, ασυνήθιστα νωρίς, προκάλεσε ανησυχίες στους αναλυτές. Το μάθημα που μάθαμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι σημαντικές εξελίξεις συμβαίνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, αναφέρουν ορισμένοι αναλυτές…
Παράλληλα, η 12η Σεπτεμβρίου κρίνεται κρίσιμη για έναν ακόμη λόγο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεδριάζει για την εποπτεία των τραπεζών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε την ίδια μέρα και τις σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τις αγορές.
Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πρόσφατα μηνύματα από την ΕΚΤ, μπορούμε να αναμένουμε, επίσης, εξελίξεις σχετικά με τα ισπανικά και τα ιταλικά μέτωπα. Ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί το κόστος δανεισμού στη διάρκεια του καλοκαιριού, η Μαδρίτη ενδέχεται να αποφασίσει ότι έφτασε η στιγμή να ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να αγοράσει ομόλογα της στην πρωτογενή αγορά. Αυτό, σύμφωνα με τους κανόνες, θα συνοδευτεί με ένα σύνολο προϋποθέσεων λιτότητας ως αντάλλαγμα. Είναι πιθανό μάλιστα και η Ιταλία θα ακολουθήσει το παράδειγμά της.
Εκτός όλων αυτών, η Ελλάδα θα παραμείνει κεντρικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις και στις αγορές. Η τρόικα θα συνεχίσει το έργο της στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ η έκθεση της για το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στη χώρα θα πυροδοτήσει σημαντικές αποφάσεις.
Μέχρι τότε… οι αναλυτές συστήνουν στους επενδυτές να… ξεκουραστούν!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης