Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κανείς δεν τολμά να αναλάβει δράση στην Ευρώπη – Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστά, η Ισπανία ετοιμάζεται για το επίσημο αίτημα, η Ιταλία περιμένει τη σειρά της και η Merkel με τον Schaeuble κάνουν διακοπές…

tags :
Κανείς δεν τολμά να αναλάβει δράση στην Ευρώπη – Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστά, η Ισπανία ετοιμάζεται για το επίσημο αίτημα, η Ιταλία περιμένει τη σειρά της και η Merkel με τον Schaeuble κάνουν διακοπές…
Φοβισμένοι να κάνουν την πρώτη κίνηση δείχνουν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και οι ίδιες οι κυβερνήσεις με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία, περιμένουν από αλλού τη λύση που θα δώσει τέλος στην κρίση χρέους.
Οι επενδυτές αναμένουν την κατάσταση να χειροτερεύσει, παρά τις διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, ότι η ευρωζώνη είναι μη αναστρέψιμη, και ότι όποιος σορτάρει το ευρώ θα χάσει. Η πορεία τόσο της Ισπανίας όσο και της Ιταλίας, προφανώς θα είναι η τελευταία πράξη του παιχνιδιού θεωρούν οι επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, η ευρωπαϊκή επενδυτική κοινότητα θεωρεί ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ο κρισιμότερος μήνας τόσο για την Αθήνα όσο και για τη Μαδρίτη.
Οι Ισπανοί νομίζουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να τους σώσει χωρίς να επωμιστούν το πολιτικό στίγμα της προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης, ανέφερε πηγή των Βρυξελλών στο bankingnews.gr. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, παρά το γεγονός ότι ο Draghi δεσμεύτηκε να στηρίξει την αγορά κρατικών ομολόγων της ΕΕ.
Την ίδια ώρα, στη Γερμανία το κλίμα με τις διασώσεις έχει αρχίσει να βαραίνει επικίνδυνα. Η Καγκελάριος, Angela Merkel δεν φαίνεται διατεθειμένη να ζητήσει από το κοινοβούλιο και νέα βοήθεια για την Ελλάδα, ενώ η διάσωση τόσο της Ισπανίας όσο και της Ιταλίας φαίνεται τεράστια. Μάλιστα, τόσο η Merkel όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble έχουν τηρήσει σιγή ιχθύος για τις τελευταίες εξελίξεις, την ώρα που και οι ΗΠΑ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ασκούν εντονότατες πιέσεις για την παροχή βοήθειας στην Ισπανία και την Ιταλία.
Παράλληλα, τα χέρια των ευρωπαίων είναι ακόμη δεμένα, αναμένοντας την απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου αναφορικά με τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης, η οποία και αναμένεται στις 12 Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ, η Ελλάδα μένει από ρευστά διαθέσιμα, η Ισπανία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης, η Ιταλία δεν αποκλείει την πορεία της Ισπανίας, ενώ η αγορά φοβάται ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, συμπαρασύροντας της ευρωπαϊκή οικονομία στην ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης