Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σχέδιο επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων εκπονεί η κυβέρνηση με 77 διοικητικές πράξεις - Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος - Κουβέλης: Το ΥΠΟΙΚ προετοιμάζει την έκθεση για την τρόικα - Nέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αύριο στις 18:00

Σχέδιο επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων εκπονεί η κυβέρνηση με 77 διοικητικές πράξεις - Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος - Κουβέλης: Το ΥΠΟΙΚ προετοιμάζει την έκθεση για την τρόικα - Nέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αύριο στις 18:00
(upd3) Σχέδιο επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων εκπονεί η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της χθεσινής διαπραγμάτευσης με την τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Οι τρεις αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου αύριο Τρίτη στις 18:00.
"Συζητήσαμε για αποκρατικοποιήσεις απόλυτα συνδεδεμένες με την προσπάθεια της χώρας να ανασχέσει την ύφεση", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Φώτης Κουβέλης, επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως δεν θα υπάρξει ανακοίνωση για τις αποκρατικοποιήσεις αυτή την εβδομάδα.
"Δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκποίησης, είναι ένα πρόγραμμα που συνδέεται με επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Μας ενδιαφέρει παράλληλα, ένα μικρό ευέλικτο κράτος, το οποίο θα είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, η οποία μας έκανε μια αναλυτική παρουσίαση", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.
"Η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος. Η αρνητική εικόνα που έχει επιβληθεί διεθνώς ως στερεότυπο δυστυχώς μας υπονομεύει και αναπτυξιακά. Η Ελλάδα πρέπει να στείλει μια θετική εικόνα προς τα έξω", κατέληξε, επισημαίνοντας: "Μας ενδιαφέρει παράλληλα, ένα μικρό ευέλικτο κράτος, το οποίο θα είναι φιλικό προς τις επιχειρήσεις".
"Το ΥΠΟΙΚ προετοιμάζει την έκθεση που θα παρουσιάσει στην τρόικα", τόνισε με τη σειρά του ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. "Είχαμε διεξοδική συζήτηση για τις αποκρατικοποιήσεις. Ηταν συζήτηση ενημερωτικού χαρακτήρα. Οι κινήσεις πρέπει να γίνουν με κανόνες και όρους νομιμότητας και να δημιουργούν θέσεις εργασίας", συμπλήρωσε.
Νομοσχέδιο με 77 διοικητικές και νομικές πράξεις με στόχο τη διευκόλυνση των αποκρατικοποιήσεων ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον γ.γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου, κοινοποίησε με τη σειρά του ο Υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. "Για το 2012 δεν υπάρχει στόχος σχετικά με τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις", διευκρίνισε ο ίδιος.
Με τις συζητήσεις για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014 να έχουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ολοκληρωθεί, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ρίχνουν τώρα το βάρος στα ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, συγχωνεύσεων οργανισμών, προώθησης μεγάλων έργων και αποδέσμευσης πόρων.
Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της τρόικας συνεχίστηκε η εξειδίκευση των μέτρων που θα περιληφθούν στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις «πήγαν καλά», δήλωσε απερχόμενος ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πoλ Τόμσεν, λέγοντας πως σημειώθηκε πρόοδος και θα γίνει ένα διάλειμμα μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σε κοινή τους ανακοίνωση λίγο αργότερα, οι επικεφαλής της τρόικας χαρακτήριζαν «παραγωγικές» τις συζητήσεις, λέγοντας πως υπήρχε «γενική συμφωνία για την ανάγκη ενίσχυσης των πολιτών για την επίτευξη των στόχων» του προγράμματος. «Οι ελληνικές αρχές είναι προσηλωμένες στην συνέχιση του έργου τους με αποφασιστικότητα τον επόμενο μήνα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι η συνάντηση «έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα» και ότι η τρόικα αναγνωρίζει ότι έχει γίνει συστηματική εργασία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης