Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Οι Γερμανοί δεν μπορούν να είναι ο ταμίας της Ελλάδας – Αν μια χώρα δεν μπορεί να εξοφλήσει το χρέος της να εγκαταλείψει την ευρωζώνη – Για μεγάλη ζημιά της Γερμανίας προειδοποιεί η γερμανίδα αντιπρόεδρος της Αριστεράς

tags :
 Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Οι Γερμανοί δεν μπορούν να είναι ο ταμίας της Ελλάδας – Αν μια χώρα δεν μπορεί να εξοφλήσει το χρέος της να εγκαταλείψει την ευρωζώνη – Για μεγάλη ζημιά της Γερμανίας προειδοποιεί η γερμανίδα αντιπρόεδρος  της Αριστεράς
Οι Γερμανοί δεν μπορούν να είναι πλέον ο ταμίας για την Ελλάδα επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας M. Sender σε κοινή του συνέντευξη με την αντιπρόεδρο της Αριστερας S. Vagechnet, την οποία δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία ωστόσο επισημαίνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε στην Γερμανία 80 δις ευρώ.
Σύμφωνα με τον Βαυαρό Υπουργό Οικονομικών  η οικονομική ζημιά στη Γερμανία θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ μακροπρόθεσμα. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «αν μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να εξοφλήσει το χρέος σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη».
«Οι Γερμανοί δεν μπορεί πλέον να είναι ο ταμίας για την Ελλάδα», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της, στην ίδια συνέντευξη, η S. Vagechnet,, αναφέρει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ οι αγορές θα ορμήξουν αμέσως στο επόμενο θύμα τους και έτσι η κρίση του ευρώ θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται.
Πάντως, ασκώντας κριτική στην γερμανική κυβέρνηση, υποστήριξε ότι ότι οι Γερμανοί έχουν γίνει... χρηματοδότες. «Εάν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ, δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τα χρέη της. Αυτό θα κοστίσει 80 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία», σημειώνει.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Βαυαρός Υπουργός Οικονομικών σε πρόσφατη συνέντευξη του τάχθηκε  κατά της παροχής περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα τάσσεται ο Σέντερ και επιμένει πως μοναδική λύση είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη.
''Αντί των συνεχών πληρωμών, η πολιτική πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει ότι η έξοδος από το ευρώ αποτελεί τη μόνη και την καλύτερη λύση - και μάλιστα για όλους'', τόνισε ο Σέντερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή ''θα ήταν η ευνοϊκότερη, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, όσο και για την ίδια την Ελλάδα''. Σημειώνει μάλιστα πως, εάν η αξιολόγηση της Τρόικα είναι αρνητική, ''δεν επιτρέπεται να υπάρξει χαλάρωση των όρων, νέες διαπραγματεύσεις και, κυρίως, νέα χρήματα''.
Ο Βαυαρός υπουργός υποστηρίζει άλλωστε ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης πολλαπλασιάζει το ρίσκο για τη Γερμανία, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα ανάκαμψης και χρειάζεται ''εντελώς νέα συγκρότηση του κράτους''.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης