Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τελευταία προσπάθεια φορολογικής μεταρρύθμισης για την Ελλάδα– Άγνωστο αν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ – Οι διεθνείς πιστωτές έχουν κουραστεί από τις συνεχείς υποσχέσεις -Άδεια τα ταμεία στην χώρα

tags :
 Τελευταία προσπάθεια φορολογικής μεταρρύθμισης για την Ελλάδα– Άγνωστο αν θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ – Οι διεθνείς πιστωτές έχουν κουραστεί από τις συνεχείς υποσχέσεις -Άδεια τα ταμεία στην χώρα
Tελευταία προσπάθεια φορολογικής μεταρρύθμισης καταβάλλει η Ελλάδα, ενώ είναι άγνωστο αν τελικά η χώρα θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα των 11,5 δις ευρώ, από τη στιγμή που όλες οι μέχρι τώρα υποσχέσεις της έχουν πέσει στο κενό, επισημαίνει σε τηλεγράφημα του το Reuters, ενώ τα ταμεία στη χώρα είναι άδεια.
Αγνωστο παραμένει αν οι υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι ικανές να πείσουν τους διεθνείς πιστωτές της, οι οποίοι έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια από λόγια που έχουν μείνει στον αέρα. Η μάχη για την σανίδα σωτηρίας των 130 δις ευρώ θα είναι επική σημειώνει  το πρακτορείο Reuters.
Αν και όλοι παραδέχονται την αποφασιστικότητα, για την υλοποίηση των αποφάσεων, της νέας κυβέρνησης, εντούτοις εκφράζονται σοβαρά ερωηματικά αν και κατά πόσον θα εφαρμοστούν μέτρα στον δημόσιο τομέα, ή πόσο το ελληνικό κράτος που παραπαίει από την διαρκή λιτότητα, θα μπορέσει τελικά να περάσει και αυτά τα μέτρα χωρίς να σημειωθούν εντάσεις και κοινωνικές εκρήξεις.
"Η πολιτική βούληση είναι ισχυρή, αλλά τα εμπόδια όπως η γραφειοκρατία, και η διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, κυριαρχούν  δήλωσε ο Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έλληνες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα 11,5 δις. ευρώ φορολογικά μέτρα που συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα - αν και επώδυνα για το λαό - θα είναι ευκολότερο να εφαρμοστούν από τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Ειδικότερα οι μεταρρυθμίσεις, όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και αγορών, συμπεριλαμβανομένων των δικηγόρων και των φαρμακοποιειών, έχουν σκοντάψει στις έντονες διαμαρτυρίες. Αλλά και η μείωση της γραφειοκρατίας για τη σύσταση μιας επιχείρησης, έχουν κολλήσει σε αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, η οποία παρουσιάζεται ανίκανη για αλλαγή.
Από την πρώτη κιόλα διάσωση, πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα επανειλημμένα δεν μπόρεσε να τηρήσει τους στόχους και να τηρήσει τις υποσχέσεις στους εταίρους για μεταρρυθμίσεις, οι οποίοι έχουν απειλήσει να διακόψουν τη χρηματοδότηση.
Η Αθήνα, η οποία έλαβε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης του τρέχοντος έτους, υποστηρίζει ότι δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τους στόχους της καθώς η ύφεση ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο και χρειάζεται δύο χρόνια ακόμη παράταση. Οι Ευρωπαίοι όμως θέλουν να δουν πρώτα η Ελλάδα να πραγματοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί και μετά να εξετάσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα στην Ελλάδα γίνεται προσπάθεια για την εξέυρεση 3,2 δις ευρώ λόγω ομολόγων που λήγουν τον Αύγουστο, τη στιγμή που τα ταμεία στην χώρα είναι άδεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης