Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μόνο η Τρ. Κύπρου outperform από την Credit Suisse

Μόνο η Τρ. Κύπρου outperform από την Credit Suisse
Μόνο στην Τράπεζα Κύπρου διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, η  Credit Suisse, στην τελευταία έκθεση της για τις ελληνικές τράπεζες, στην οποία και επαναλαμβάνει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αυξηθούν, και μάλιστα με ταχύτατο ρυθμό.
Η βελτίωση που μπορεί να συμβάλλουν οι δραστηριότητες της Νότιας Ευρώπης δεν θα είναι αρκετή ώστε να εξισορροπήσει τις μειώσεις στην Ελλάδα, επισημαίνει η τράπεζα, τη σύσταση neutral για την Εθνική και την Eurobank, ενώ για τις υπόλοιπες τράπεζες η σύσταση είναι underperform.
Η Credit Suisse εκτιμά ότι οι τιμές των μετοχών οδηγούνται υψηλότερα από τις φήμες για εξαγορές και συγχωνεύσεις, ωστόσο θεωρεί ότι ενδεχόμενες συνέργιες είναι πολύ μακριά, καθώς καμία  τράπεζα δεν έχει βρεθεί ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Τα αποτελέσματα των τραπεζών για το β΄ τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν όπως και στα προηγούμενα τρίμηνα, ενώ θα ενταθεί η αύξηση των NPL’s και η συρρίκνωση του ρυθμού αύξησης των καταθέσεων.
Η Credit Suisse εκτιμά ότι η Εθνική θα εμφανίσει κέρδη 132 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο, η Eurobank κέρδη 34 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank 36 εκατ. ευρώ, για την ATE Bank αναμένονται ζημιές 62 εκατ., κέρδη 68 εκατ. ευρώ για την Τραπεζα Κυπρου, ενώ για την Τράπεζα Κύπρου αναμένονται ζημιές ύψους 30 εκατ. ευρώ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης