Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ελεύθερος ο Ψινάκης για το Μάτι με εγγύηση 20.000 ευρώ

Ελεύθερος ο Ψινάκης για το Μάτι με εγγύηση 20.000 ευρώ
Ο πρώην δήμαρχος απολογήθηκε για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος (30/09/2020)
Τον ισχυρισμό ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και την αποφυγή πυρκαγιών για το Μάτι, υποστήριξε κατά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην dήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης
Ο πρώην δήμαρχος απολογήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο ίδιος υποστήριξε πως ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου Μαραθώνα, αν και μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή, όπως τόνισε.
Μετά την τετράωρη απολογία στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.
«Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά, αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Ψινάκης.
Ο δικηγόρος του κ. Ψινάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε μετά την απολογία του πελάτη του:
«Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφα με τα οποία αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής». 
Ο άλλος δικηγόρος του κ. Ψινάκη, Δημήτρης Κουσιουρής τόνισε: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεσή του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης