Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ ο Α. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) - Θα ταχθεί υπέρ της δημιουργίας κρατικού πυλώνα με ΑΤΕ και ΤΤ – Η εισήγηση της Τρόικα και της ΤτΕ είναι να σπάσει σε good και bad bank

 Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ ο  Α. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) -  Θα ταχθεί υπέρ της δημιουργίας κρατικού πυλώνα με ΑΤΕ και ΤΤ – Η εισήγηση της Τρόικα και της ΤτΕ είναι να σπάσει σε good και bad bank
Δύο προτάσεις φαίνεται ότι βρίσκονται στο τραπέζι για το μέλλον της ΑΤΕ Bank.
H μια πρόταση η γνωστή σχεδόν σε όλους να σπάσει σε καλή και κακή τράπεζα σε good και bad bank η ΑΤΕ και εν συνεχεία να ιδιωτικοποιηθεί με την Πειραιώς και την Eurobank να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Την πρόταση διάσπασης σε good και bad bank την έχει εισηγηθεί η Τρόικα και έχει πλήρως αποδεχθεί η ΤτΕ.
Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση της Τρόικα ήταν να κλείσει η ΑΤΕ και να τεθεί σε εκκαθάριση πρόταση που ωστόσο βρήκε αντίθετους κυβέρνηση και ΤτΕ.
Η δεύτερη πρόταση η οποία δεν έχει εγκαταλειφτεί παρ΄ ότι δεν πολυπροωθείται επικοινωνιακά είναι η συγχώνευση της good ATE bank με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Στην λύση αυτή υπάρχουν κάποιες ενστάσεις από το ΤΧΣ.
Το ΤΧΣ βλέπει θετικά να ανακεφαλαιοποιήσει το ΤΤ αλλά αντιμετωπίζει με προβληματισμό την δημιουργία κρατικού πυλώνα.
Μόνο αν αποδείξει ο κρατικός πυλώνας ότι μπορεί να σταθεί στο μετέωρο τραπεζικό περιβάλλον της χώρας και δεν θα χρειαστεί άλλη ανακεφαλαιοποίηση θα μπορούσε να εγκριθεί ένα τέτοιο σχέδιο.
Κατ΄ ουσία αυτές είναι οι δύο λύσεις για την ΑΤΕ και το ΤΤ.
Εν τω μεταξύ ο Αλ. Τσίπρας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρεμβαίνει σήμερα στις εξελίξεις περί την ΑΤΕ και το ΤΤ.
Ο Τσίπρας που θα παραβρεθεί σε ειδική ημερίδα στις 16:30 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια  με αντικείμενο το μέλλον της ΑΤΕ και του ΤΤ θα ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ.
Με ρεαλιστικούς όρους και άπαξ και θα υπάρξουν σφοδρότατες αντιδράσεις στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ το πλέον πιθανό σενάριο είναι να σπάσει σε good και bad bank και εν συνεχεία ίσως να συγχωνευθεί με το ΤΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης