Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δύο έλληνες και τρεις ξένοι ενδιαφέρονται για την Aspis Bank

tags :
Δύο έλληνες και τρεις ξένοι ενδιαφέρονται για την Aspis Bank

Στους 4 με 5  ανέρχονται οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά έως και του 60% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis bank  η οποία θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά μέσω της αύξησης κεφαλαίου

και της παραίτησης μέρους των παλαιών μετόχων.

Μέσα στις προσεχείς δύο με τρεις  εβδομάδες θα ξεκινήσει η αύξηση κεφαλαίου της Aspis Bank και θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο όσον αφορά την έλευση στρατηγικού επενδυτή.

Τα ερωτήματα όμως που θέτει η αγορά είναι πολλά;

Πόσοι και ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι ;

Με βάση πρώτες πληροφορίες ενδιαφέρον για την Aspis Bank έχουν εκδηλώσει δύο Έλληνες ενδιαφερόμενοι και 3 ξένα funds όχι τράπεζες αλλά κατά βάση funds.

To ενδιαφέρον των δύο Ελλήνων εκ των οποίων ο ένας φέρεται να είναι ο Βίκτωρας Ρέστης εφοπλιστής και ο βασικός μέτοχος της FBBank με ποσοστό 51%, φαίνεται ότι είναι ζωηρό.

Επίσης αξιόλογο είναι το ενδιαφέρον και των ξένων funds τα οποία ζητούν ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της Aspis μέσω της Eurobank που είναι ο ανάδοχος της αύξησης κεφαλαίου.

Τι ποσό θα πωληθεί ;

Μπορεί να πωληθεί έως και το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank. Προφανώς και ο νέος μέτοχος θα θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο της τράπεζας δηλαδή πάνω από 51%.

Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από το ενδιαφέρον , τους όρους της αύξησης αλλά και τις συμφωνίες που θα υπάρξουν με την Commercial Value η οποία κατέχει το 40% της Aspis bank.

Η Commercial Value μπορεί να μην ασκήσει τα δικαιώματα της και να τα εκχωρήσει στον στρατηγικό επενδυτή , αλλά προφανώς μπορεί  και να τα ασκήσει ανάλογα και με το ποσοστό που είναι διατεθειμένος ο νέος στρατηγικός επενδυτής να αποκτήσει.

Πότε θα υλοποιηθεί η αύξηση;

Στα μέσα Νοεμβρίου , θα υλοποιηθεί η αύξηση με την έκδοση 128 εκατ μετοχών με σχέση 2 νέες για κάθε 1 παλαιά με στόχο να αντληθούν 120 εκατ ευρώ περίπου.

Πέτρος Λεωτσάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης