Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Άπαξ και δεν μπορεί να διασφαλιστεί η πώληση της ΑΤΕ Bank σε άλλη ελληνική τράπεζα το σχέδιο της Τρόικα είναι θεραπεία σοκ – Προτείνουν να διασπαστεί σε Good και Bad bank κατά τα πρότυπα της Proton bank

tags :
Άπαξ και δεν μπορεί να διασφαλιστεί η πώληση της ΑΤΕ Bank σε άλλη ελληνική τράπεζα το σχέδιο της Τρόικα είναι θεραπεία σοκ – Προτείνουν να διασπαστεί σε Good και Bad bank κατά τα πρότυπα της Proton bank
Την λύση της Proton bank φαίνεται ότι εισηγούνται οι επιτελείς της Τρόικα για την ΑΤΕ Bank ενώ και στο υπουργείο Οικονομικών παρ΄ ότι προσπαθούν να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο μάλλον κατανοούν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν ανατρεπτικές παρεμβάσεις διάσωσης της ΑΤΕ ώστε να αποφευχθεί η διάσπαση σε good και bad bank.

Παράλληλα φαίνεται να απορρίπτεται η πρόταση που είχε υποβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών,  η ΑΤΕ να ανακεφαλαιοποιηθεί κατά τα πρότυπα των άλλων τραπεζών από το ΤΧΣ. Η Τρόικα θέλει θεραπεία σοκ στην ΑΤΕ.
Πρόσφατα είχε τονιστεί ότι παρασκηνιακώς είχαν  ζητήσει από ορισμένες τράπεζες και μεταξύ αυτών και της Εθνικής – όμως όχι μόνο της Εθνικής αλλά και άλλων τραπεζών – να απορροφήσει το καλό κομμάτι της ΑΤΕ Bank.
Ωστόσο οι διοικήσεις των τραπεζών αρνούνται το δώρο όπως το ονομάζουν και η άρνηση αυτή η οποία είναι καθολική από όλες τις διοικήσεις δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο σχέδιο διάσπασης.
Αξιόπιστη τραπεζική πηγή ανέφερε στο www.bankingnews.gr  «ότι αυτό που συμβαίνει στο παρασκήνιο με επίκεντρο την ΑΤΕ δεν έχει προηγούμενο.
Προσπαθούν να φορτώσουν την ΑΤΕ  σε μια από τις 4 μεγάλες και ειδικά στην Εθνική και ορθά οι τράπεζες απορρίπτουν την απορρόφηση.
Ακόμη και αν η απορρόφηση περιλάμβανε τα υγιή τμήματα της τράπεζας το βέβαιο είναι ότι η αλληλοεπικάλυψη των καταστημάτων, το προσωπικό και η έλλειψη συνεργειών θα αποτελούσε ένα τεράστιο βάρος.
Όποια τράπεζα ανακοίνωνε ότι αποκτά μέρος της ΑΤΕ ακόμη και το καλό το υγιές τμήμα της την επόμενη θα κατέρρεε χρηματιστηριακά.
Οι τραπεζίτες δίνουν μάχη να μην φορτωθούν την ΑΤΕ αυτή είναι η πραγματικότητα» κατέληξε η τραπεζική πηγή.
Είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον της ΑΤΕ παραμένει άδηλο.
Η Τρόικα θέλει να ακολουθήσει μια ακραία λύση διάσωσης ωστόσο ο Παπαδήμος φαίνεται ότι δίνει ακόμη μάχη για να την εντάξει στο ΤΧΣ και αποφευχθεί η διάσπαση της τράπεζας.
Όμως ακόμη και να υπάρξει διάσπαση το βέβαιο είναι ότι 1) κανείς δεν προσφέρεται να αγοράσει 2)Θα πρέπει να διευθετηθούν τα ζητήματα του ΤΕΚΕ καθώς κεφαλαιακά είναι ανεπαρκές και 3)η διάσπαση δεν θα οδηγήσει στην σωτηρία της τράπεζας αλλά στην αύξηση της αβεβαιότητας, γύρω από το μέλλον της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης