Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Καταπέλτης ο ΟΟΣΑ για το ελληνικό Δημόσιο - «Ανίκανες οι ελληνικές κυβερνήσεις» - Τα υπουργεία δε διαθέτουν ούτε βάσεις δεδομένων ούτε… γνώσεις

tags :
Καταπέλτης ο ΟΟΣΑ για το ελληνικό Δημόσιο - «Ανίκανες οι ελληνικές κυβερνήσεις» - Τα υπουργεία δε διαθέτουν ούτε βάσεις δεδομένων ούτε… γνώσεις
Δομικές αδυναμίες και ανικανότητα καταλογίζει στην ελληνική κυβέρνηση και στη δημόσια διοίκηση ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), σε μια προσπάθειά του να εξηγήσει γιατί η χώρα δεν προωθεί τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» που απαιτούνται.
Οι εκτιμήσεις του Οργανισμού πάντως δεν αφορούν την παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά τις μονοκομματικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κεντρικές βάσεις δεδομένων στοιχείων, αλλά και όταν με κάποιον τρόπο κάποια δεδομένα είναι διαθέσιμα, δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επεξεργασία των πληροφοριών που προκύπτουν από τα δεδομένα αυτά», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, Die Welt, επικαλούμενη δηλώσεις της επικεφαλής του Τομέα Αποτίμησης Κυβερνήσεων του ΟΟΣΑ, Κάρολιν Βάρλεϊ.
Η αξιωματούχος φέρεται να υποστηρίζει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τη γνώση για να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων.
Στις δηλώσεις της είναι καταπέλτης: «Τα 14 ελληνικά υπουργεία στερούνται βάσεων δεδομένων, γνώσης για να επεξεργαστούν τα δεδομένα αυτά, οργάνωσης για να εκμεταλλευθούν τα ευρήματα από την επεξεργασία των δεδομένων, ενώ στερούνται και από την απαραίτητη μεταξύ τους συνεργασία», φέρεται να είπε στη γερμανική εφημερίδα.
Επικαλούμενη μελέτη που διενήργησε ο ΟΟΣΑ στην Αθήνα, η Die Welt αναφέρει ότι στα ελληνικά υπουργεία υπάρχει έλλειψη συστημάτων καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων και συστημάτων αρχειοθέτησης.
Η έκθεση αναφέρεται στις σπάνιες συναντήσεις των υπουργών με υφισταμένους καθώς και στην παντελή έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στις δημόσιες υπηρεσίες.
Η Κάρολιν Βάρλεϊ υποστηρίζει ότι «η ελληνική διοίκηση δεν παράγει έργο και εξ αιτίας της αδυναμίας της αυτής έργο δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης