Τελευταία Νέα
Ελλάδα

S&P: Σε Α από Α+ υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας με αρνητικό outlook.

tags :
S&P: Σε Α από Α+ υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας με αρνητικό outlook.
S&P: Σε Α από Α+ υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας με αρνητικό outlook.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο οίκος η υποβάθμιση αντανακλά τις αδύναμες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
Και την εκτίμηση ότι ο εύθραυστος κυβερνητικός συνασπισμός της χώρας μαζί με τις διαφορές πολιτικής εντός του Κοινοβουλίου κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να περιορίζουν την ικανότητα της κυβέρνησης στο να δυνηθεί και να απαντήσει αποφασιστικά στις προκλήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού μακροοικονομικού περιβάλλοντος.
Όπως αναφέρει η S&P, η αποδυνάμωση της εξωτερικής ζήτησης εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης διεθνώς, τα μέτρα λιτότητας και η πίεση επί του κόστους χρηματοδότησης θα οδηγήσουν σε ισχνότερη ανάπτυξη από ό,τι αρχικά προβλεπόταν. Ωστόσο, για τον οίκο, η Ιταλία παραμένει στην κατηγορία των κρατών οι προοπτικές αποπληρωμής του χρέους των οποίων παραμένουν σταθερές, αλλά πιθανολογεί να επηρεαστούν από τις αλλαγές στην οικονομική κατάσταση.
Σύμφωνα με το πιο απαισιόδοξο σενάριο του, ο οίκος προβλέπει νέα ύφεση το 2012 στην Ιταλία με μείωση του ΑΕΠ κατά 0,6% πριν από μία ισχνή ανάκαμψη το 2013 και το 2014.

Μπερλουσκόνι: Επηρεασμένη πολιτικές σκοπιμότητες η κίνηση της S&P

Η κίνηση της S&P είναι επηρεασμένη από πολιτικές σκοπιμότητες, υπποστήριξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σχολιάζοντας την υποβάθμιση της Ιταλίας από τον οίκο αξιολόγησης.
Ο Καβαλιέρε, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι οι απόψεις της S&P φαίνεται να προέρχονται περισσότερο από τα μέσα ενημέρωσης, παρά να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ιταλία έχει ήδη εφαρμόσει μέτρα για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού και θα εγκρίνει σύντομα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης