Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Απορρίπτει εκ νέου τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Trichet αλλά ζητά δραστική βελτίωση των πολιτικών που ακολουθούνται - Τι δηλώνουν Juncker, Rehn

Απορρίπτει εκ νέου τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο Trichet αλλά ζητά δραστική βελτίωση των πολιτικών που ακολουθούνται - Τι δηλώνουν Juncker, Rehn
Με πιο σκληρά λόγια από ότι μας έχει συνηθίσει σχολιάζει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, J. C. Trichet.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο τραπεζίτης, αν και απορρίπτει για ακόμη μια φορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επισημαίνει ότι η χώρα μας δεν έδρασε ορθώς αναφορικά με τις δημοσιονομικές και μακροοικονομικές πολιτικές που έπρεπε να ακολουθήσει.
Όπως αναφέρει ο Trichet, απαιτείται δραστική βελτίωση των πολιτικών που ακολουθούνται στην Ελλάδα, ενώ καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της δημοσιονομικής προσαρμογής.
"Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας πρέπει να είναι αξιόπιστο", τονίζει ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
Δεν θα πετύχουμε ποτέ αυτό που πρέπει για την Ελλάδα αν δεν υπάρξει συναίνεση, προειδοποιεί με τη σειρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, J. C. Juncker. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΚΤ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την Ελλάδα που δεν θα ληφθεί ως χρεοκοπία από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. "Δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα της Ελλάδας μόνο μέσω της εφαρμογής του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων", επισημαίνει ο επικεφαλής της Ευρωομάδας.
Η τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι απαραίτητη, σχολιάζει από την πλευρά του ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα οικονομίας, O. Rehn. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα οριστικοποιηθεί πριν τα τέλη Ιουνίου. Ο επίτροπος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα χωρίς τη βοήθεια των εταίρων της θα είχε χρεοκοπήσει, ενώ επισήμανε ότι εξετάζεται η λύση του ευρωομολόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης