Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Επαναφέρει στην Ελλάδα το trading στα ομόλογα η Citigroup για να βελτιώσει την κερδοφορία της….

  Επαναφέρει στην Ελλάδα το trading στα ομόλογα η Citigroup για να βελτιώσει την κερδοφορία της….
(upd)Στην ενεργοποίηση του σχεδίου επαναλειτουργίας του dealing room με ταυτόχρονη επαναφορά των ομολόγων από το Λονδίνο στην Αθήνα επιχειρεί σε μια δύσκολη για την ελληνική οικονομία και τα ομόλογα περίοδο, η Citigroup.

Επικεφαλής στο dealing room της Citigroup στην Ελλάδα έχει αναλάβει ο Α. Κωστόπουλος ο οποίος ήταν παλαιότερα στέλεχος της Citigroup Global Market Ελλάδος, ανέλαβε επί εποχής Μηλιάκου στην διοίκηση της ΑΤΕ το dealing room της τράπεζας για να αποχωρήσει εν συνεχεία και να αναλάβει επικεφαλής στο dealing room.
Παράλληλα ενδυναμώνεται η Citigroup με στελέχη της αγοράς όπως τον Λ.Παπαδέα παλαιό στέλεχος της Εργασίας και έως πρότινος στο dealing room της Πειραιώς.
Το μείζον ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί τώρα επιλέγει η Citigroup να επαναφέρει το trading των ομολόγων στην Ελλάδα και βεβαίως πόσο θα βοηθηθεί οικονομικά;
Είναι προφανές ότι μια τράπεζα όπως η Citibank στην Ελλάδα που έχει ταλαιπωρηθεί σημαντικά από τα παρελθόντα προβλήματα αποφασίζει να  ενεργοποιήσει εκ νέου το dealing room αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να βγουν χρήματα παρά την δυσκολία της συγκυρίας.
Να σημειωθεί ότι αυτή η αναγέννηση του dealing room της Citigroup στην Ελλάδα έχει συνοδευτεί με την αποχώρηση σχεδόν του συνόλου του υφιστάμενου προσωπικού του ήδη υπάρχοντος σχήματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παρελθόν το dealing room της Citigroup ήταν από τα πλέον κερδοφόρα με κέρδη που κυμαίνονταν μεταξύ 70 και 110 εκατ ευρώ. Βεβαίως σε αυτή την συγκυρία τα κέρδη αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν αλλά κάποια κέρδη θα επιτευχθούν και θα βοηθήσουν να ανακάμψει η κερδοφορία της τράπεζας.
Εν τω μεταξύ οι αποχωρήσεις στελεχών στην Citigroup Ελλάδος συνεχίζονται οι οποίοι εντάσσονται στο πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού.
Ήδη αποχώρησαν 3 γνωστά στελέχη της αγοράς και τη τράπεζας….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης