Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δικαιώθηκαν οι θέσεις και οι προειδοποιήσεις του bankingnews.gr – Αδιανόητο οι ελληνικές τράπεζες να αποτιμώνται 33 δισεκ. και η Deutsche bank που είναι 4,5 φορές μεγαλύτερη από το σύνολο του ελληνικού banking να αποτιμάται μόλις 37 δισεκ.

   Δικαιώθηκαν οι θέσεις και οι προειδοποιήσεις του bankingnews.gr – Αδιανόητο οι ελληνικές τράπεζες να αποτιμώνται 33 δισεκ. και η Deutsche bank που είναι 4,5 φορές μεγαλύτερη από το σύνολο του ελληνικού banking να αποτιμάται μόλις 37 δισεκ.
Δικαιώθηκαν οι θέσεις, οι εκτιμήσεις αλλά και οι προειδοποιήσεις του www.bankingnews.gr όσον αφορά τις αποτιμήσεις των τραπεζών.
Είναι αδιανόητο, στην κυριολεξία αδιανόητο η Deutsche bank μια τράπεζα με 1,9 τρισεκ ευρώ ενεργητικό να αποτιμάται 37 δισεκ. και όλο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με συνολικό ενεργητικό 345 δισεκ. ευρώ να αποτιμάται 33 δισεκ. ευρώ.

Ήταν μια ακραία στρέβλωση που έπρεπε να αποκατασταθεί.
Η βίαιη διόρθωση σήμερα δεν αλλάζει το σχέδιο των hedge funds να ανεβάσουν την αγορά.
Σίγουρα όμως αποδεικνύει ότι γρήγορα και βίαια ανεβαίνει, γρήγορα υποχωρεί.
Εδώ και μέρες αλλά και ειδικά σήμερα αναφέραμε….
Το επενδυτικό έκτρωμα που επωάζεται στους κόλπους της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και ονομάζεται μετοχές των τραπεζών έχει καταστεί άκρως επικίνδυνο.
Είναι επικίνδυνο και αδιανόητο οι ελληνικές τράπεζες μαζί με τα warrants να αποτιμώνται στα 33 δισεκ. ευρώ και η Deutsche bank μια τράπεζα 4,5 φορές μεγαλύτερη από όλο το ελληνικό banking να αποτιμάται 37 δισεκ.
Οι κορυφαίοι έλληνες τραπεζίτες παίρνουν θέση και κατά ένα παράδοξο τρόπο συμφωνούν.
Τραπεζίτης Α οι μετοχές των τραπεζών είναι φούσκα.
Τραπεζίτης Β αυτό που συμβαίνει στο ΧΑ και στις τράπεζες είναι ηλίθιο
Τραπεζίτης Γ τα hedge funds ψάχνουν κορόιδα και μάλλον θα βρουν πολλά.
(Αν μπορούσαμε να γράψουμε τα ονόματα τους το σοκ θα ήταν πολύ μεγάλο).
Οι τραπεζίτες δεν υποτιμούν την δουλειά τους, δεν αναιρούνται μέσω αυτής της σκληρής κριτικής αλλά ξέρουν πολύ καλύτερα πως παίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων, πως φουσκώνει η φούσκα.
Ο καλύτερος τρόπος για να πειστεί ένας επενδυτής είναι να του παρουσιάζεις αληθοφανή στοιχεία.
Τα hedge funds οι άλλοτε αιμοσταγείς short, οι ακραίοι και επικίνδυνοι κερδοσκόποι αφού έφτασαν το ελληνικό χρηματιστήριο με σχέδιο στις 470 μονάδες έστησαν ένα νέο πάρτι με αφορμή το MSCI, τα warrants και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με στόχο να φουσκώσουν τόσο πολύ τις αποτιμήσεις και μαζί και τα μυαλά των αθώων ελλήνων επενδυτών αλλά και ξένων pension funds ώστε κάνοντας την οικονομική απογραφή του 2013 να μπορούν να ανοίγουν δεκάδες σαμπάνιες Goût de Diamants (που είναι η ακριβότερη σαμπάνια στον κόσμο αξίας 1,2 εκατ στερλινών η κάθε μια….ναι καλά διαβάσατε) εις υγείαν της Ελλάδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης