Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Η «αρμόδια» Επιτροπή των δημοσίων υπαλλήλων Μασούρα, Σταματόπουλου, Μαυρίδου έχει παταγωδώς αποτύχει – Πρέπει να αντικατασταθεί ως αποτυχημένη – Μέχρι τώρα αριθμεί 5 αποτυχίες η περίφημη επιτροπή

   Η «αρμόδια» Επιτροπή των δημοσίων υπαλλήλων  Μασούρα, Σταματόπουλου, Μαυρίδου  έχει παταγωδώς αποτύχει – Πρέπει να αντικατασταθεί ως αποτυχημένη – Μέχρι τώρα αριθμεί 5 αποτυχίες  η περίφημη επιτροπή
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι η περίφημη αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για να αξιολογεί πρόσωπα και να διορίζει π.χ. στο ΤΧΣ έχει συνολικά 5 φορές εκθέσει την χώρα και αποτύχει στο έργο της και παραμένει στην θέση της.  

Η αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από τον Μασούρα του ΥΠΟΙΚ, τον Χ. Σταματόπουλο πρώην πρόεδρο της πρώην Ιονικής και μέλος της Συμβουλίου Νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ και την Μ. Μαυρίδου διευθυντικού στελέχους της ΤτΕ και ορισμένων άλλων έχει παταγωδώς αποτύχει.
Γιατί όμως.
Οι κατά καιρούς προτάσεις – εισηγήσεις τους έχουν καταλήξει σε φιάσκο και αδιέξοδο.
1)Πρότειναν αρχικά το Κόστερ για πρόεδρο του ΤΧΣ ο οποίος μετά από λίγο καιρό αποχώρησε κακήν κακώς.
2)Ο Π. Μαριαννί μέλος στο ΤΧΣ επίσης εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής θα αποχωρήσει σε λίγους μήνες.
3)Ο Κολιόπουλος ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ πάλι επιλογή της αρμόδιας επιτροπής αποχώρησε άρον άρον.
4)Στο πρόσφατο παρελθόν είχαν προταθεί ο Άνθιμος Θωμόπουλος, για βασικό στέλεχος του ΤΧΣ ο Γιάννης Πεχλιβανίδης της Εθνικής, ο Μάνος εκ των βασικών στελεχών της Πειραιώς και ο Γ. Κοφινάκος από την πρώην Citigroup και νυν Storm Harbour  στο Λονδίνο αλλά απερρίφθησαν.
Προσέξτε τα στελέχη αυτά είναι από τα ικανότερα στην αγορά και  απερρίφθησαν από την ανεκδιήγητη επιτροπή των δημοσίων υπαλλήλων δείχνοντας ανεξήγητη «στάση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εμπάθεια προς τους ικανούς» όπως αναφέρει εμφατικά τραπεζικό στέλεχος.
5)Νέο φιάσκο ο διορισμός του  νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ.
Η περίφημη επιτροπή πρότεινε τον Ηροδότου πρώην στελέχους της UBS και μέλος για ένα μικρό διάστημα στο ΔΣ της τράπεζα Κύπρου για την θέση του αναπληρωτή CEO στο ΤΧΣ.  
Δεύτερη επιλογή ήταν ο Κουτσουδάκης βασικό στέλεχος της Emporiki και Geniki bank και έμπειρο στέλεχος.
Τρίτη επιλογή ήταν ο Γ, Κουτσός που ήταν στέλεχος στο ΤΧΣ και επίσης ικανό και αξιόλογο στέλεχος.
Οι δύο πρώτοι λοιπόν διαφώνησαν με διαδικασίες και καθήκοντα και αποχώρησαν και στο τέλος επιλέγει ο Κουτσός δηλαδή η τρίτη επιλογή.
Η διαδικασία λοιπόν που ακολουθήθηκε και σε αυτή την περίπτωση ήταν απαράδεκτη.
Για να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία.
Το www.bankingnews.gr δεν έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τα μέλη της Επιτροπής αλλά έχει τεράστια πρόβλημα με τις αποφάσεις που λαμβάνουν γιατί εκθέτουν την χώρα και προσβάλουν την κοινή λογική και νοημοσύνη.
Ο Γ. Στουρνάρας ο ΥΠΟΙΚ και ο Γ. Προβόπουλος της ΤτΕ να αντικαταστήσουν αυτή την επιτροπή με πιο αρμόδια στελέχη ώστε να αποτραπεί νέο φιάσκο στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης