Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Θα παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο και μετά τις γερμανικές εκλογές ο W. Schaeuble –Από το 1990 είναι ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας – Οι διαφωνίες του με την Α. Merkel…

 Θα παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο και μετά τις γερμανικές εκλογές ο W. Schaeuble –Από το 1990  είναι ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας –  Οι διαφωνίες του με την Α. Merkel…
Πριν από δύο χρόνια ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble βρισκόταν στο σημείο να αποποιηθεί το ρόλο του «ως η σιδερένια γροθιά απέναντι στην κρίση χρέους της ευρωζώνης» αλλά ο 70χρονος υπέρμαχος της στενότερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης όπως φαίνεται θα παραμείνει  στο προσκήνιο της Ευρώπης.
Η καγκελάριος Angela Merkel άλλωστε είναι εκείνη που τον θέλει δίπλα της στις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτέμβρη. Οι διαφορές στα οράματά τους για την Ευρώπη μπορεί να είναι σε μερικά σημεία μεγάλη, αλλά η επιρροή που ασκεί στους ευρωπαίους ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών για την χάραξη πολιτικής στην κρίση χρέους της ευρωζώνης είναι τεράστια επισημαίνει σε δημοσίευμα του το Reuters. 
H γερμανίδα καγκελάριος χρειάζεται τον  Schaeuble, όχι μόνο για την οξεία διανόηση του αλλά και για να διατηρήσει την συντηρητική βάση του κόμματος της.
Ο Schaeuble από το 1990 όταν έμεινε σε αναπηρική καρέκλα μετά από πυροβολισμό εναντίον του από ένα ψυχικά διαταραγμένο άντρα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας και κατά καιρούς και ο ίδιος έχει υπαινιχθεί ότι θέλει να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο.
Πάντως ο Schaeuble θεωρείται απίθανο μετά και τις γερμανικές εκλογές να αλλάξει την στάση του για σκληρές περικοπές και μεταρρυθμίσεις στις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στόχος του είναι να  μειώσει το χρέος της Γερμανίας, το οποίο προβλέπεται να σημειώσει αύξηση  0,4% το 2013.
"Ο Schaeuble κάνει συμβιβασμούς, αλλά η αρχική του θέση αποτελεί το σημείο αναφοράς της συζήτησης με μικρά περιθώρια ελιγμών», τονίζει ένας υπάλληλος του Εurogroup.
Στις χώρες πάντως στις οποίες έχει επιβληθεί πρόγραμμα λιτότητας, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μόνο αποδεκτός δεν είναι από τον κόσμο.
Στο ταξίδι του στην Ελλάδα ο κ. Schaeuble χρειάστηκε αστυνομική προστασία από διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του.
Με κληρονομιά του την διαπραγμάτευση της γερμανικής ενοποίησης, το Βραβείο Καρλομάγνου το 2012 και τις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή ενότητα, Schaeuble θα μπορούσε τώρα να επαναπαύεται στις δάφνες του…
Αλλά ένας βοηθός της Merkel τόνισε ότι αυτό είναι αδύνατον….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης