Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

HSBC: Tρία χρόνια ελληνική κρίση - Το βουνό του χρέους διογκώνεται και η ύφεση βαθαίνει - Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές πριν το 2016 - Η ευρωπαϊκή κρίση είναι παρούσα

HSBC: Tρία χρόνια ελληνική κρίση - Το βουνό του χρέους διογκώνεται και η ύφεση βαθαίνει - Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές πριν το 2016 - Η ευρωπαϊκή κρίση είναι παρούσα
"Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης, το βουνό του ελληνικού χρέους συνεχίζει να διογκώνεται", προειδοποιεί η HSBC, σε νέα έκθεσή της για την πορεία της Ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπό τον τίτλο "Eurozone periphery - an uneasy calm", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως υποστηρίζει ο οίκος, τρία χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει πάρει το δρόμο προς την έξοδο από την κρίση. Αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Το ελληνικό ΑΕΠ συνεχίζει να καταγράφει συρρίκνωση και η ύφεση πνίγει την ελληνική οικονομία. Μόνο για το τρέχον έτος, 2013, η ύφεση της Ελλάδας θα διαμορφωθεί στο 4% (ή και περισσότερο), σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της τρόικας.
Το ελληνικό χρέος, συνεχίζουν οι αναλυτές της HSBC, συνεχίζει να διογκώνεται, ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση (PSI+) τον Μάρτιο του 2012.
"Η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό πριν το 2016", εκτιμά ο οίκος.
Και διευκρινίζει: Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που παραμένει δέσμια της κρίσης και της ύφεσης. Σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Νότος βιώνει τις επιπτώσεις των πολιτικών  αυστηρής λιτότητας που υιοθετούνται.
Όλα αυτά, κατά την HSBC, είναι η απτή απόδειξη πως οι οικονομίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας κάθε άλλο παρά υγιείς είναι.... Τα θεμελιώδη προβλήματα της Ευρωζώνης είναι ακόμη εδώ, χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί.
Η ανάπτυξη δεν επιστρέφει και η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία...
"Η ευρωπαϊκή κρίση είναι ακόμη παρούσα", προειδοποιεί ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης