Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Citigroup: Αν η Ελλάδα αναμένει νέα ελάφρυνση του χρέους της, χωρίς νέα μέτρα, τρέφει αυταπάτες - Οι δανειστές δεν θα κάνουν πίσω στις αξιώσεις για συνέχιση της αυστηρής λιτότητας - Φουντώνει η συζήτηση για νέο haircut

Citigroup: Αν η Ελλάδα αναμένει νέα ελάφρυνση του χρέους της, χωρίς νέα μέτρα, τρέφει αυταπάτες - Οι δανειστές δεν θα κάνουν πίσω στις αξιώσεις για συνέχιση της αυστηρής λιτότητας - Φουντώνει η συζήτηση για νέο haircut
Συνέχιση της αυστηρής λιτότητας και νέα μέτρα στην Ελλάδα προβλέπει η Citigroup, στην τελευταία έκθεσή της, αποτιμώντας εκ νέου την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
"Η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί και νέα δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα", διαμηνύει, με απόλυτη βεβαιότητα, ο οίκος, σε νέα σημερινή 8σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Is the OMT limited to €524bn?", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως ο οίκος εξηγεί, η Ελλάδα αναζητά νέα ελάφρυνση μέρους του χρέους, από τους δανειστές της, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί η εξέλιξη αυτή να συνοδευθεί από νέα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.
Αλλά η Citigroup προειδοποιεί: Δεδομένης της αυξημένης απροθυμίας των δανειστών της Ελλάδας - στην τρέχουσα συγκυρία - για μια αναδιάρθρωση των ελληνικών δανείων, η Αθήνα είναι αναπόφευκτο να προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων μέτρων δημοσιονομικής φύσεως.
Αναφερόμενος ο οίκος, στη συνέχεια της έκθεσής του, στον νέο κύκλο συζητήσεων που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει: Οι επικείμενες γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου φουντώνουν ολοένα και περισσότερο τη συζήτηση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αλλά η θέση του Βερολίνου είναι σαφής: Καμία συζήτηση για νέο ελληνικό haircut πριν τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών. Ωστόσο από την πλευρά του - συντηρώντας το κλίμα εμφυλίου που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της τρόικας - συνεχίζει να πιέζει για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - το συντομότερο δυνατόν - επικαλούμενο την εξής πραγματικότητα: Σε αυτά τα επίπεδα, το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο...
"Οι έριδες και οι διαφωνίες στους κόλπους της τρόικας για την Ελλάδα και τη συνέχιση της χρηματοδότησης του οικονομικού της προγράμματος, θα συνεχιστεί...", προειδοποιεί η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης