Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Citigroup: Η Ελλάδα ανακτά τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα - Είναι πλέον γεγονός - Υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και διορθώνει δημοσιονομικές ανισορροπίες - Πρέπει όμως να γίνουν πολλά ακόμη...

Citigroup: Η Ελλάδα ανακτά τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα - Είναι πλέον γεγονός - Υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και διορθώνει δημοσιονομικές ανισορροπίες - Πρέπει όμως να γίνουν πολλά ακόμη...
Η Ελλάδα και η Κύπρος αναδείχθηκαν στους μεγάλους πρωταγωνιστές του χθεσινού Eurogroup, αφού αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είχαν λάβει αποφάσεις για την εκταμίευση των δόσεων προς Αθήνα και Λευκωσία, η χθεσινή συνεδρίαση θα ήταν απλά... μια χλιαρή συνεδρίαση χωρίς σοβαρές εξελίξεις και γεγονότα.
Τα ανωτέρω αναφέρει η Citigroup σε νέα, σημερινή 8σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο  "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Banking Union Discussions Continue", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο οίκος, επικαλούμενος τις επίσημες ανακοινώσεις του Eurogroup, η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση υλοποίησης των αναγκαίων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Ειδική μνεία κάνει ο οίκος στο ότι πλέον είναι κοινή παραδοχή πως σταδιακά η ελληνική οικονομία ανακτά τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα, ωστόσο για να περάσει η εξέλιξη αυτή σε επίπεδο τιμών, η Αθήνα θα πρέπει να επιταχύνει την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στο μέτωπο των προϊόντων και υπηρεσιών.
Για όλα τα ανωτέρω, εξηγεί η Citigroup, το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση της διπλής δόσης προς την Ελλάδα ύψους 7,5 δισ. ευρώ (τα 4,2 δισ. ευρώ αφορούν τη δόση του πρώτου τριμήνου και τα υπόλοιπα 3,3 δισ. ευρώ τη δόση του δεύτερου τριμήνου).
Αλλά για να λάβει η Αθήνα τα 3,3 δισ. ευρώ (τον Ιούνιο) θα πρέπει να έχει καλύψει ορισμένες από τις εξής υποχρεώσεις - προαπαιτούμενα:
- Να επιταχυνθεί η αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
- Να προχωρήσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
- Να συνεχιστεί η αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης
Σε άλλο σημείο της έκθεσής του ο οίκος, εστιάζοντας στο έτερο βασικό θέμα του Eurogroup, την Κύπρο, σημειώνει: Η Λευκωσία εκπλήρωσε τους όρους για την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 3 δισ. ευρώ.
Ήδη τα 2 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκαν, ενώ το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί πριν τις 30 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης