Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Citigroup: Ειλημμένη η απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας για την εκταμίευση των δόσεων προς Ελλάδα και Κύπρο - Αθήνα και Λευκωσία έχουν ήδη εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους - Η ΕΚΤ δεν μπορεί να σώσει από μόνη της την Ευρωζώνη

Citigroup: Ειλημμένη η απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας για την εκταμίευση των δόσεων προς Ελλάδα και Κύπρο - Αθήνα και Λευκωσία έχουν ήδη εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους - Η ΕΚΤ δεν μπορεί να σώσει από μόνη της την Ευρωζώνη
(upd)Βέβαιη χαρακτηρίζει την έγκριση από το Eurogroup των δόσεων για Ελλάδα και Κύπρο, η Citigroup, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε νέα σημερινή 8σέλιδη έκθεσή της.
"Το Eurogroup της Δευτέρας 13/5 καλείται να αποφασίσει για την εκταμίευση των δόσεων για Αθήνα και Λευκωσία", υποστηρίζει ο οίκος στη νέα αυτή έκθεσή του, υπό τον τίτλο " Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - What Can The ECB Do To Revive Growth? The Debate Continues", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Citigroup, επικαλούμενη τις διαρροές και ενδείξεις των τελευταίων ωρών, η Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει το πράσινο φως από το Eurogroup της Δευτέρας διπλής δόσης, συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ.
Τα 7,5 δισ. ευρώ προκύπτουν από τα 4,3 δισ. ευρώ που είναι η δόση του πρώτου τριμήνου, ενώ τα υπόλοιπα 3,2 δισ. ευρώ αφορούν τη δόση του δευτέρου τριμήνου, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα εκταμιευθούν μαζί με τα 4,3 δισ. ευρώ, χωρίς μάλιστα να απαιτηθεί νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
"Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και επομένως είναι έτοιμη να λάβει την επόμενη δόση", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Citigroup, επικαλούμενοι δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων.'
"Στο Eurogroup της Δευτέρας θα εγκριθεί και η πρώτη δόση προς την Κύπρο, ύψους 3 δισ. ευρώ", σχολιάζει επίσης ο οίκος.
Αναφερόμενη η Citigroup, στη συνέχεια της έκθεσής της, στο έτερο μείζον θέμα των ημερών, ήτοι τι μπορεί να κάνει η ΕΚΤ για την περαιτέρω ελάφρυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, εξηγεί: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του διοικητή της, Mario Draghi, δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσει άμεσα και μεμιάς την έλλειψη κεφαλαίων και τους λοιπούς κινδύνους με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Όσο για τα σχέδια των Ευρωπαίων για την τραπεζική ένωση η θέση της Citigroup είναι σαφής: Η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble πως η τραπεζική ένωση αποτελεί προτεραιότητα για το Βερολίνο αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης γεννά ερωτηματικά...
"Υποπτευόμαστε πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν μιλά για μια τραπεζική ένωση πλήρως αποτελεσματική και λειτουργική, όπως απαιτούν οι συνθήκες. Αντίθετα, φαίνεται να στηρίζει μια πιο χαλαρή προσέγγιση...", καταλήγει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης