Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Mark Grant: Σε πλήρη αταξία η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ευρωζώνη... η παγκόσμια οικονομία ολόκληρη! - Οι αγορές κάνουν πάρτι σαν να μην υπάρχει αύριο! Αλλά όλο αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει!

Mark Grant: Σε πλήρη αταξία η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ευρωζώνη... η παγκόσμια οικονομία ολόκληρη! - Οι αγορές κάνουν πάρτι σαν να μην υπάρχει αύριο! Αλλά όλο αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει!
"Η παγκόσμια οικονομία σήμερα σίγουρα δεν βρίσκεται στα καλύτερά της. Αλλά ούτε και στα χειρότερά της... Αυτό όμως που μετά βεβαιότητας μπορεί να ειπωθεί είναι πως στην τρέχουσα συγκυρία η παγκόσμια οικονομία βιώνει μια από τις πλέον παράξενες στιγμές της στην ιστορία της!".
Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί - εκ νέου - να περιγράψει τα όσα διαδραματίζονται σήμερα σε οικονομία και αγορές ο γνωστός βετεράνος αναλυτής της Wall Street, Mark Grant, γνωστός για τις bearish (απαισιόδοξες) προβλέψεις που κατά καιρούς διατυπώνει...
"Βιώνουμε τις καλύτερες στιγμές μας; Βιώνουμε τις χειρότερες στιγμές μας; Ζούμε στην εποχή της σοφίας; Ή στην εποχή της ηλιθιότητας; Ή μήπως στην εποχή της πίστης; Αυτή είναι η εποχή του φωτός... ή του σκότους; Υπάρχει χώρος για ελπίδα... ή μόνο για απελπισία;" διερωτάται ο εκκεντρικός αναλυτής, στο νέο του άρθρο.
Και διαμηνύει: Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη... αταξία. Ποιος νοιάζεται; Κανείς. Η Ιταλία κινδυνεύει. Ποιος νοιάζεται; Κανείς. Το ίδιο και η Ισπανία, ακόμη και οι ΗΠΑ, με μια δημοσιονομική κατάσταση πιο αμφίρροπη από ποτέ. Τα εταιρικά αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον πλανήτη απλά τυπώνουν χρήμα, γεμίζοντας με νέα ρευστότητα το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αλλά ποιος νοιάζεται; Κανείς!
Κατά τον Grant, η πολιτική πλέον που ασκείται σε διεθνές επίπεδο μόνο... άσχετη μπορεί να χαρακτηριστεί!
Αλλά προειδοποιεί: Κάπου... μετά από όλα αυτά πρέπει να υπάρχει ένα τέλος! Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί!
Και εξηγεί ο Grant: Τα χρήματα δεν είναι εμπορεύματα. Κάποια στιγμή τελειώνουν! Κάποια στιγμή τα ταμεία αδειάζουν!
"Οι κεντρικές τράπεζες υπόσχονται άπλετη ρευστότητα και οι αγορές επιδίδονται σε ράλι! Και το πάρτι συνεχίζεται!", σημειώνει με εξαιρετικά επικριτικό ύφος ο αναλυτής.
Και προειδοποιεί: Ο κόσμος κάνει πάρτι... σαν να μην υπάρχει αύριο. Οι αγορές κάνουν πάρτι σαν να μην υπάρχει αύριο! Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί... Γιατί υπάρχει αύριο!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης