Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα με αφορμή την απόφαση Μαυραγάνη για την «καρατόμηση» διευθυντών εφοριών - «Παγώνει» η απόφαση - Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών οι οριστικές αποφάσεις - Έντονες αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα με αφορμή την απόφαση Μαυραγάνη για την «καρατόμηση» διευθυντών εφοριών - «Παγώνει» η απόφαση - Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών οι οριστικές αποφάσεις - Έντονες αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Αφορμή για νέα ενδοκυβερνητική κρίση έδωσε το μείζον ζήτημα που προέκυψε μετά την πρωτοβουλία του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, να «καρατομήσει» 164 διευθυντές, υποδιευθυντές και επόπτες εφοριών αλλά και του ΣΔΟΕ.
Η  αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά σε αυτή την απόφαση ήταν άμεση κι έντονη.  Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του Φίλιππου Σαχινίδη και του Γιάννη Μανιάτη από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν κατέληξαν σε κάποια συμβιβαστική λύση, οπότε προσωρινά «παγώνει» η απόφαση Μαυραγάνη και το θέμα θα διευθετηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Σε ανακοίνωσή του ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζει πως οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί.
«Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής», υπογραμμίζει ο κ. Σαχινίδης, «συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».
«Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε», καταλήγει ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.
Η στελέχωση των δομών του κράτους πρέπει να γίνεται με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, μακριά από κομματικά ιδιοτελείς επιλογές υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε αλλαγές των επικεφαλής των εφοριών, η οποία «πυροδότησε» εντάσεις στην κυβέρνηση συνασπισμού.
«Η απόδοση και λειτουργία του Δημοσίου δεν εξασφαλίζεται με την αναπαραγωγή πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος» τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης