Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Trichet (πρώην διοικητής ΕΚΤ) - Αντίστοιχη της Lehman Brothers η ελληνική κρίση... αλλά η Ευρωζώνη απέφυγε το κραχ

Trichet (πρώην διοικητής ΕΚΤ) - Αντίστοιχη της Lehman Brothers η ελληνική κρίση... αλλά η Ευρωζώνη απέφυγε το κραχ
Αύριο η συνάντηση Trichet με τον Γ. Στουρνάρα
Με το οικονομικό κραχ που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Βrothers το 2008 στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα παρομοίασε την ελληνική κρίση ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ, J. C. Trichet.
"Η ελληνική κρίση ήταν αντίστοιχη, μέχρι ενός σημείου, με την υπόθεση της Lehman Βrothers. Ωστόσο η Ευρωζώνη απέφυγε τα χειρότερα και το μεγάλο σοκ", δήλωσε ο πρώην ισχυρός άντρας της ΕΚΤ που βρέθηκε στην Αθήνα.
Ο Trichet παραδέχθηκε πως η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ευρωζώνη δέχθηκε σοβαρό πλήγμα, ωστόσο υπερασπίστηκε τις δράσεις των Ευρωπαίων.
"Τα μέτρα που έλαβε η Ευρωζώνη απέτραψαν το κραχ", δήλωσε ο Trichet, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Μαθήματα από την κρίση: Βελτιώνοντας την οικονομική και δημοσιονομική διακυβέρνηση της ζώνης του Ευρώ» που διοργανώνει η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. στο Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας.
Ο Trichet συναντηθεί αύριο Τρίτη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στον υπουργείο Οικονομικών.
Ο Jean Claude Trichet υπήρξε το πρόσωπο που επί οκτώ χρόνια ταυτίστηκε με το ευρώ και ο ρόλος του ήταν ο πιο απαιτητικός στην οικονομική σκηνή: να κρατήσει το ευρωπαϊκό νόμισμα στη ζωή σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης, αυξημένου δανεισμού και τεράστιων ελλειμμάτων.
Έγινε στόχος των διεθνών μέσων ενημέρωσης για τις επιλογές της οικονομικής του στρατηγικής, αλλά και αποδέκτης διακρίσεων, ενώ η πολιτική και οι απόψεις του τροφοδότησαν και τροφοδοτούν έναν έντονο, παγκόσμιο, διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, του ευρώ και της ευρωπαϊκής αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης