Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέα ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα - Αllianz: Το 2014 η επιστροφή στην ανάπτυξη - Έως και… 7% ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ! - «Βιώσιμο» υπό προϋποθέσεις το ελληνικό χρέος - «Αναγκαίες» οι απολύσεις στο δημόσιο

tags :
Νέα ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα - Αllianz: Το 2014 η επιστροφή στην ανάπτυξη - Έως και… 7% ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ!  - «Βιώσιμο» υπό προϋποθέσεις το ελληνικό χρέος - «Αναγκαίες» οι απολύσεις στο δημόσιο
Την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση «βλέπει» για το 2014 ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz Group, M. Chaize, όντας εμφανώς αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία της οικονομίας.
Ειδικότερα, μιλώντας από το βήμα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο M. Chaize κατέστησε πιθανή την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εντός του 2014.
Όπως εξήγησε, η άνωθεν εκτίμηση εκπορεύεται από το γεγονός πως «οι ενδείξεις είναι ισχυρές πως το 2013 θα υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό».
Μάλιστα, εκτίμησε πως εφόσον υλοποιηθούν ορισμένες καίριες μεταρρυθμίσεις, σε τομείς όπως τα κλειστά επαγγέλματα, τότε η ελληνική οικονομία μπορεί να «τρέξει» με ρυθμούς από 3 έως και 7%.
Όσον αφορά την δημόσια διοίκηση, κατέστησε αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό της, μέσω την μείωση του αριθμού των υπαλλήλων, την πάταξη της διαφθοράς αλλά και την συρρίκνωση της γραφειοκρατίας.
«Επειδή η ζήτηση θα παραμείνει χαμηλή λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών, η ανάπτυξη θα έλθει από ιδιωτικές επενδύσεις και εξαγωγές, υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί το άνοιγμα της αγοράς εργασίας και ότι θα αρθούν τα εμπόδια σε αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, όπως ο Τουρισμός και το Λιανικό εμπόριο» παρατήρησε επιπλέον.
Παράλληλα, δίδοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό χρέος, ξεκαθάρισε πως είναι διαχειρίσιμο και βιώσιμο, υπό την προϋπόθεση το κόστος του κρατικού δανεισμού έως το 2025 να κινείται με επιτόκιο 3,7% και η οικονομία να αναπτύσσεται με ρυθμό 2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης