Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προς συμφωνία Κύπρος-Ρωσία για το δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ – Στο 2,5% από 4,5% το επιτόκιο – Από το 2021 η αποπληρωμή του – Οι Ρώσοι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν την Κύπρο

tags :
Προς συμφωνία Κύπρος-Ρωσία για το δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ – Στο 2,5% από 4,5% το επιτόκιο – Από το 2021 η αποπληρωμή του – Οι Ρώσοι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν την Κύπρο
Σε προσχέδιο συμφωνίας σχετικά με το δάνειο που χορήγησε η Ρωσία στην Κύπρο το 2011 φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές, όπως τουλάχιστον προκύπτει από δηλώσεις του πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο, Βάσεσλαβ Σούμσκι.
Ο Ρώσος πρέσβης σε συνέντευξη του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» υπογραμμίζει ότι η αποπληρωμή του δανείου των των 2,5 δισ. ευρώ θα αρχίσει το 2021 αντί το 2016 ενώ το επιτόκιο θα μειωθεί από το 4,5 στο 2,5%.
Ο πρέσβης της Ρωσίας, αν και εκφράζει την απογοήτευση του για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθησαν οι αποφάσεις στο Eurogroup σχετικά με το κυπριακό ζήτημα, δεδομένου ότι η Ρωσία δεν είχε καμία ενημέρωση για τις αποφάσεις, υποστηρίζει πως οι Ρώσοι επενδυτές δεν θα εγκαταλείψουν την Κύπρο.
Επιπλέον, εμφανίζεται βέβαιος ότι σύντομα η Κύπρος θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης ενώ ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις προοπτικές που έχει η Κύπρος στον τομέα των υδρογονανθράκων.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ρώσος πρέσβης τονίζει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την Gazprom Bank και άλλα οικονομικά ιδρύματα για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης