Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Παράταση έως τις 15 Ιουλίου πήρε η Probank για να ανακεφαλαιοποιηθεί - Αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξένων funds - Οι κινέζοι θέλουν να αγοράσουν την τράπεζα 100% αλλά αυτό δεν εξετάζεται… - Αισιοδοξία μετόχων για την επιτυχία της αμκ

tags :
   Παράταση έως τις 15 Ιουλίου πήρε η Probank για να ανακεφαλαιοποιηθεί - Αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξένων funds - Οι κινέζοι θέλουν να αγοράσουν την τράπεζα 100% αλλά αυτό δεν εξετάζεται… - Αισιοδοξία μετόχων για την επιτυχία της αμκ
(upd3)Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης της Probank καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει συγκεντρώσει ένα αξιόλογο ποσό σε σχέση με τα 222 εκατ που είναι ο στόχος.
Η Probank έλαβε παράταση έως τις 15 Ιουλίου για να ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση της.
Κατά την διάρκεια της σημερινή συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας, ο επίτροπος της Τράπεζας της Ελλάδος, Π. Φρονίστας, εξέφρασε την πίστη και την αισιοδοξία πως μπορεί να επιτύχει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Probank.
Χαρακτηριστικά τόνισε πως «εάν έως τις 15 Ιουλίου έχει αποδώσει η προσπάθειά μας και βρεθούν επενδυτές, τότε η Τράπεζα της Ελλάδας δεν θα μας τραβήξει το χαλί. Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι εχθρός μας, είναι φίλος μας».
«Έχουμε ελπίδες πως θα έχουμε καλό τέλος όσον αφορά στην αύξηση κεφαλαίου» πρόσθεσε ο κ. Φρονίστας.
Ένας εκ των κύριων μετόχων, ο κ. Π. Σεπετάς τόνισε πως η τράπεζα έπρεπε να έχει μπει στο ελληνικό χρηματιστήριο εδώ και χρόνια, καθώς θα κέρδιζε επενδυτές. «Ήταν λάθος που δεν μπήκε στο ΧΑ», σημείωσε στη συνέχεια.
Στη Γενική Συνέλευση αρκετοί μέτοχοι εξαπέλυσαν «βολές» κατά της απερχόμενης διοίκησης και του Μ. Δαμανάκη, τασσόμενοι ταυτόχρονα υπέρ του επιτρόπου της ΤτΕ, Πέτρου Φρονίστα.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr


Η τράπεζα αξίζει να παραμείνει ιδιωτική και ανεξάρτητη.
Για την Probank ενδιαφέρον, έχουν επιδείξει 2 κινέζικα funds, βρετανική τράπεζα αλλά και funds από το Λονδίνο.
Πριν  λίγες ημέρες εκπρόσωποι του Κινεζικού fund – μια πολυάριθμη αποστολή – ήρθαν στην Αθήνα νοίκιασαν πούλμαν και όλοι μαζί επισκέφθηκαν τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της Probank.
Οι Κινέζοι θέλουν να καλύψουν όλη την αμκ των 222 εκατ ευρώ αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται να εξετάζεται από τις εποπτικές αρχές.
Παράλληλα υπάρχει και άλλο κινέζικο fund που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας με 80-90 εκατ ευρώ.
Μεγάλο ενδιαφέρον για την Probank επιδεικνύει και ο Γιώργος Τανισκίδης καθώς εκπροσωπεί σχήμα που συμμετέχουν 3  funds τα οποία επίσης θέλουν να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου των 222 εκατ ευρώ.
Ο Γ. Τανισκίδης έχει επιτυχημένο έργο και παρελθόν και θα μπορούσε να ήταν μια καλή λύση ως manager της Probank.
Προφανώς όλα θα κριθούν τόσο από το ποιος θα είναι τελικώς ο βασικός μέτοχος και από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα αξιολογήσει και θα δώσει τις σχετικές εγκρίσεις.
Τέλος, στις 6 και 7 Ιουλίου το Σάββατο και Κυριακή έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις της διοίκησης με τους εργαζομένους και τα στελέχη από όλη την Ελλάδα. Αρχικώς στην Αθήνα από τα στελέχη της Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος και στην Θεσσαλονίκη της Βορείου Ελλάδος όπου και εκεί αναμένονται ανακοινώσεις.

(πρώτη ενημέρωση 14:08)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης