Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τρ. Κύπρου: Από το Φθινόπωρο η αποχώρηση των πρώτων χιλίων υπαλλήλων, αφού ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης - Μείωση καταστημάτων μέχρι τον Δεκέμβριο – Μιχαηλίδης (πρόεδρος δ.σ): Όλα είναι υπό έλεγχο

tags :
Τρ. Κύπρου: Από το Φθινόπωρο η αποχώρηση των πρώτων χιλίων υπαλλήλων, αφού ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης  - Μείωση καταστημάτων μέχρι τον Δεκέμβριο – Μιχαηλίδης (πρόεδρος δ.σ): Όλα είναι υπό έλεγχο
Το Φθινόπωρο θα αποχωρήσουν οι πρώτοι χίλιοι υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της εθελουσίας εξόδου, αφού ολοκληρωθεί πρώτα το σχέδιο αναδιάρθρωσης . Μέχρι τον Δεκέμβριο θα υποχωρήσουν άλλοι 1500 υπάλληλοι, ενώ θα μειωθούν τα καταστήματα κατά 100-120.
Όπως τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου Σοφοκλής Μιχαηλίδης, σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης από την Τράπεζα Κύπρου θα τεθεί σε εφαρμογή, ύστερα από τη συμφωνία για μείωση των μισθών των υπαλλήλων της Τράπεζας.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι στο παρόν στάδιο δεν θα γίνουν απολύσεις και αποχωρήσεις, διότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι ήδη η Τράπεζα ανέθεσε σε οργανισμό την εκπόνηση μελέτης.
Ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι οι πρώτοι πλεονασμοί αναμένεται να γίνουν το φθινόπωρο και θα αφορούν χίλιους υπαλλήλους, ενώ ως το Δεκέμβριο θα γίνουν πλεονασμοί άλλων χιλίων πεντακοσίων.
Είπε ακόμα ότι καταρτίζεται σχέδιο για σημαντική μείωση των καταστημάτων, τα οποία θα περιορισθούν στα 100 με 120 μέχρι το Δεκέμβριο.
Ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η κατάσταση στην Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται υπό έλεγχο.
Προχωρούμε, είπε, σταδιακά, με λογικές ενέργειες και λογική διαχείριση για να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

Τι ανέφερε χθες το bankingnews

Σε συμφωνία αναφορικά με τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων του συνόλου των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλήξει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).
Οι μισθολογικές μειώσεις είναι κλιμακωτές και φτάνουν μέχρι και το 30%, ενώ τα επιδόματα καταργούνται ή μειώνονται στο 50%.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Stockwatch, οι μειώσεις μισθών στην Τράπεζα Κύπρου φθάνουν το 30% με ισχύ από την 1η Ιουνίου για όλους τους υπαλλήλους.
Οι αποκοπές που εφαρμόζονται από τον Οκτώβριο στη Λαϊκή συνυπολογίζονται στις αποκοπές που αποφασίστηκαν σήμερα.
Μέχρι €10 χιλ. δεν θα υπάρξουν αποκοπές, και από €10 χιλ. μέχρι €23 χιλ. οι αποκοπές θα φθάσουν το 11%.
Από €23 χιλ. μέχρι €36 χιλ. η μείωση στο μισθό θα φθάσει το 15% και από €36 χιλ. μέχρι €49 χιλ. το 19%.
Οι απολαβές μεταξύ €49 χιλ. και €62 χιλ. θα μειωθούν κατά 20% και αυτές μεταξύ €62 χιλ. και €75 χιλ. κατά 22%.
Για απολαβές μεταξύ €75 χιλ. και €88 χιλ. η μείωση θα φθάσει το 24% και για απολαβές μεταξύ €88 χιλ. και €101 χιλ. το 26%.
Οι απολαβές μεταξύ €101 χιλ. και €114 χιλ. θα μειωθούν κατά 28% και οι απολαβές που ξεπερνούν τις €114 χιλ. θα μειωθούν κατά 30%.
Επίσης, συμφωνήθηκε όπως ο μέγιστος ετήσιος μισθός της κλίμακας του Γενικού Διευθυντή θα είναι σύμφωνα με τον μέγιστο μισθό της κλίμακας του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου. Σήμερα ανέρχεται στις €132,224.
Πέραν των μισθολογικών αποκοπών, συμφωνήθηκαν επίσης τα εξής:
• Μείωση κατά 50% όλων των συμβατικών επιδομάτων
• Κατάργηση όλων των μη συμβατικών επιδομάτων
• Κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος
• Η παραχώρηση πρόσθετων προσαυξήσεων στο προσωπικό μειώνεται
στο 50% για το προσωπικό που λαμβάνει επιπρόσθετη/τες προσαύξηση/σεις
και/ή φιλοδώρημα λόγω θέσης εργασίας, ειδικού ωραρίου και απόκτησης
επαγγελματικών / ακαδημαϊκών τίτλων.
Στο θέμα των δανείων των υπαλλήλων αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα στο προσωπικό να προβεί σε διακανονισμό των δανειακών του υποχρεώσεων για ελάφρυνση του οικογενειακού του προϋπολογισμού.
Κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά ανάλογα με τα δεδομένα του κάθε μέλους του προσωπικού.
Τα δάνεια για τα αξιόγραφα, μετοχές θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης όπως των πελατών.
Οι επαφές των δύο πλευρών όσον αφορά το Σχέδιο Εθελοντικής Αφυπηρέτησης συνεχίζονται, αναφέρει η ΕΤΥΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης