Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Νέες διευκρινίσεις ΣτΕ για την ΕΡΤ – Κεδίκογλου και Στουρνάρας αρμόδιοι για το «μεταβατικό σχήμα» - Με προσωπικό… ασφαλείας ο προσωρινός φορέας – Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι προσλήψεις – «Απολυμένοι» οι 2.650 εργαζόμενοι της ΕΡΤ

tags :
Νέες διευκρινίσεις ΣτΕ για την ΕΡΤ – Κεδίκογλου και Στουρνάρας αρμόδιοι για το «μεταβατικό σχήμα» - Με προσωπικό… ασφαλείας ο προσωρινός φορέας – Με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι προσλήψεις – «Απολυμένοι» οι 2.650 εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Εκ νέου διευκρινίσεις για την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για το «λουκέτο» της ΕΡΤ, παρέχει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας διευκρινίζει πως ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου καλούνται να ορίσουν άμεσα το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.  
Μάλιστα, όπως καθιστά σαφές, η επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης θα πρέπει να είναι άμεση.
Όσον αφορά το προσωπικό του μεταβατικού φορέα, το ΣτΕ ξεκαθαρίζει πως θα κατέχει την μορφή «προσωπικού ασφαλείας» και οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με σύμβαση έργου ή σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Η προέλευση των νέων εργαζομένων προέρχεται είτε από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ είτε από στελέχη ιδιωτικών φορέων.
Το νέο προσωπικό θα στελεχώνει τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης και της ραδιοφωνίας. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως η επαναλειτουργία των Μουσικών Συνόλων και του περιοδικού "Ραδιοτηλεόραση" δεν υφίσταται ως πιθανότητα.
Παράλληλα, το ΣτΕ αποσαφηνίζει το «τι μέλλει γενέσθαι» για τους 2.650 εργαζομένους της ΕΡΤ, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου, θεωρούνται απολυμένοι από τις 11-6-2013.
Επίσης, οι δύο αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να ορίσουν τον διαχειριστή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα δρομολογήσει τις απαιτούμενης διαδικασίες για την λειτουργία του νέου φορέα ραδιοτηλεόρασης.
Ο εν λόγω διαχειριστής υποχρεούται να ορίσει τον αριθμό του προσωπικού αλλά και τον αριθμό των απολυμένων εργαζομένων στην ΕΡΤ, που θα επαναπροσληφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης