Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Επαρκή τα κεφάλαια της Εθνικής - Προσοχή στην υπερεκτίμηση των μελλοντικών κερδών - Καθοριστικοί παράγοντες η πορεία της οικονομίας και οι πωλήσεις ενεργητικού

tags :
Citigroup: Επαρκή τα κεφάλαια της Εθνικής - Προσοχή στην υπερεκτίμηση των μελλοντικών κερδών - Καθοριστικοί παράγοντες η πορεία της οικονομίας και οι πωλήσεις ενεργητικού
Επαρκή χαρακτηρίζει τα κεφάλαια της Εθνικής, κατά την τελευταία ανάλυση της η Citigroup, δίνοντας σύσταση neutral (ουδετερότητα) χωρίς τιμή στόχο.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η Εθνική μπορεί να βοηθηθεί από τις πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στο pro forma δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας περί τις 110 μονάδες βάσης. Όμως η Citigroup εκτιμά ότι η αποτίμηση της ΕΤΕ είναι αισιόδοξη, καθώς στηρίζεται στην υπερεκτίμηση για τα μελλοντικά κέρδη.
Η Citigroup επισημαίνει ότι η Εθνική εξαρτάται ακόμη από εξωγενείς παράγοντες, όπως η πορεία της οικονομίας, στην προσπάθεια της να επανακτήσει μέρος της κεφαλαιακής επάρκειας που έχασε την τελευταία 2ετία. Γι' αυτό και επισημαίνει ότι είναι αναγκαίο ένα buffer της τάξεως του 1-2% ώστε να μπορούν να απορροφηθούν οι τυχόν νέες ζημίες ή ο εκτροχιασμός των στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης