Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Schaeuble: Ας σταματήσουμε να ζητάμε πολλά από την ΕΚΤ - Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έργο των κυβερνήσεων - Αναγκαία η δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

tags :
Schaeuble: Ας σταματήσουμε να ζητάμε πολλά από την ΕΚΤ - Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έργο των κυβερνήσεων - Αναγκαία η δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Ας σταματήσουμε να ζητάμε πολλά από την ΕΚΤ... Αυτό διαμηνύει εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Όπως τόνισε, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο, ο ρόλος της νομισματικής πολιτικής στη μάχη κατά της κρίσης χρέους είναι συγκεκριμένος.
Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια, η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έργο των κυβερνήσεων.
Ταυτόχρονα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την ανάγκη για συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής και την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρρυθμίσεων.
Εστιάζοντας στα... του οίκου του, αρνήθηκε πως υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει φούσκα στην αγορά ακινήτων στη Γερμανία. Δεν βλέπω καμία τέτοια ένδειξη, εξήγησε.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα επιτρέψουν την κατάρρευση του ευρώ", δήλωσε χθες ο Schaeuble.
Όπως ανέφερε το www.bankingnews.gr, o Γερμανός αξιωματούχος έστειλε μήνυμα πως "το ευρώ δεν θα καταρρεύσει. Οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο".
Και πρόσθεσε: Η πρόοδος των κυβερνήσεων στην κατεύθυνση μείωσης των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων τα τελευταία τρία χρόνια είναι σημαντική.
Όπως ανέφερε ο ίδιος επίσης, χθες, η Ελλάδα κινείται στο σωστό δρόμο, όσον αφορά στην πορεία υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
"Η Ελλάδα συνεχίζει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων", πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος.
"Θα απαιτηθεί χρόνος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας στην Ευρωζώνη", δεν παρέλειψε να επισημάνει στη συνέχεια ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης