Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«SOS» για την ευρωπαϊκή… ειρήνη – Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου: Υψηλή η πιθανότητα κοινωνικής «ανάφλεξης» στην Ευρώπη – Στο 46% ο κίνδυνος αναταραχών – Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο «επικίνδυνων» χωρών

tags :
«SOS» για την ευρωπαϊκή… ειρήνη – Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου: Υψηλή η πιθανότητα κοινωνικής «ανάφλεξης» στην Ευρώπη – Στο 46% ο κίνδυνος αναταραχών – Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο «επικίνδυνων» χωρών
Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρωπαϊκή Ένωση «κρούει» ο Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου(ILO), εξαίροντας τον κίνδυνο κοινωνικής… ανάφλεξης στις χώρες της Ευρώπης.
Ορμώμενος από τις «ταραχές» στην Τουρκία, ο ILO καθιστά σαφές πως η πιθανότητα για κοινωνική εξέγερση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η υψηλότερη σε όλο τον κόσμο.
Η κύρια αιτία της αναδυόμενης «ανάφλεξης» ανάγονται σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου είναι η εξής: η «ψαλίδα» μεταξύ φτωχών και πλούσιων «ανοίγει».
Παράλληλα, συνδέει άρρηκτα το υπάρχων κοινωνικό κλίμα με την εν εξελίξει οικονομική κρίση, καθώς όπως παρατηρεί οι απεργίες και οι διαδηλώσεις έχουν καταγράψει άνοδο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες από την περίοδο έναρξης της οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα, μεταξύ των χωρών που ενέχουν τον κίνδυνο κοινωνικής εξέγερσης συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα και η Κύπρος.
Τσεχία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία, μαζί με Ελλάδα και Κύπρο, αποτελούν τις πιο ευάλωτες χώρες. Στον αντίποδα, βρίσκονται Γερμανία, Φινλανδία, Σλοβακία και Σουηδία.
Συνολικά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής εκτινάχθηκε στο 46% το 2011-2012 από μόλις 34% την διετία 2006-2007.
«Πιθανόν, ο κίνδυνος αναταραχών έρχεται ως απάντηση στις πολιτικές έναντι των υπερχρεωμένων κρατών. Η οικονομική κατάρρευση δημιουργεί έναν εύθραυστο κοινωνικό περιβάλλον, καθώς όλο και λιγότεροι άνθρωποι διαθέτουν ευκαιρίες για μία καλή δουλειά» εξηγεί χαρακτηριστικά, ο Διεθνής Οργανισμός Εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης