Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Παρατείνεται μέχρι το 2016 η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα - Από 1% έως 4% το ύψος της φορολόγησης – Τα σχέδια Στουρνάρα για φορολόγηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας

tags :
Παρατείνεται μέχρι το 2016 η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα  - Από 1% έως 4% το ύψος της φορολόγησης – Τα σχέδια Στουρνάρα για φορολόγηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας
Για άλλα δύο χρόνια πέραν του αρχικού σχεδιασμού, και συγκεκριμένα έως το 2016, αναμένεται να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής. Οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους είναι μεγάλες, καθώς η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009, κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, στο άθροισμα από μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια, τόκους, μερίσματα.
Τη Δευτέρα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την επομένη αναμένεται να συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι της τρικομματικής επιτροπής.
Την ίδια ημέρα έρχονται στην Αθήνα τα στελέχη της τρόικας για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της οικονομίας.
Η πρόταση του κ. Στουρνάρα αναμένεται να περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια για τη φορολόγηση όχι μόνο των αγροτεμαχίων, αλλά και του συνόλου της ακίνητης περιουσίας.
Το στοίχημα είναι ετήσια έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ, ενώ με τα σενάρια που υπάρχουν μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι αποκλείεται η φορολόγηση των κατ' επάγγελμα αγροτών.
Αυτό το σενάριο οδηγεί σε δημοσιονομικό «κενό» της τάξεως των 200-300 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να να καλυφθεί από τη φορολόγηση αυθαιρέτων που δεν έχουν δηλωθεί, την υψηλότερη φορολόγηση των ακινήτων των επιχειρήσεων, καθώς και την υψηλότερη φορολογία σε αδήλωτα αγροτεμάχια και όσα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης