Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: H EKT ό,τι ήταν να κάνει στη μάχη κατά της κρίσης χρέους το έχει κάνει - Θα αναλάβει πρόσθετη δράση μόνο αν... - Αργούν τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων

tags :
Citigroup: H EKT ό,τι ήταν να κάνει στη μάχη κατά της κρίσης χρέους το έχει κάνει - Θα αναλάβει πρόσθετη δράση μόνο αν... - Αργούν τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων
"Η ΕΚΤ ότι ήταν να κάνει για την ώρα - στη μάχη κατά της κρίσης χρέους - το έχει κάνει...".
Τα ανωτέρω υποστηρίζει η Citigroup, σε νέα σημερινή 10σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - To Do Lists from EU Commission and OECD", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Η ΕΚΤ έκανε ότι έπρεπε να κάνει",  σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου, προβλέποντας επί της ουσίας πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αναμένεται να λάβει κάποια πρόσθετη δράση στον αγώνα κατά της κρίσης στην τρέχουσα συγκυρία. Αντίθετα ο οίκος εκτιμά πως η ΕΚΤ πιθανότατα θα τηρήσει στάση αναμονής, μέχρις ώτου διαπιστώσει πως αυξάνονται οι κίνδυνοι για αποπληθωριστικές πιέσεις.
"Η ΕΚΤ δεν θα υιοθετήσει αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, εκτός εάν ο κίνδυνος αποπληθωριστικών πιέσεων καταστεί σοβαρός και με διάρκεια", υποστηρίζει η Citigroup στη σημερινή έκθεσή της.
Εστιάζοντας  ο οίκος, στη συνέχεια, στη χθεσινή απόφαση της Κομισιόν να δώσει παράταση σε 6 χώρες ευρωπαϊκές χώρες, ούτως ώστε να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους, σημειώνει: Το επόμενο βήμα είναι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να πάρουν το "πράσινο φως" της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουνίου.
Όπως ανακοίνωσε χθες η Κομισιόν, Ολλανδία και Πορτογαλία έλαβαν παράταση 1 έτους για τη μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων, ενώ Πολωνία, Γαλλία, Σλοβενία και Ισπανία έλαβαν παράταση 2 ετών για την επίτευξη των δημοσιονομικών τους στόχων.
Όπως προειδοποιεί η Κομισιόν, ειδικά για τη Γαλλία, το Παρίσι πρέπει να προχωρήσει στην υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων φέτος, με στόχο να εξισορροπήσει το ασφαλιστικό της σύστημα μέχρι το 2020.
Εστιάζοντας στο Βέλγιο, η Ευρωπαϊκή επιτροπή διαμηνύει: Δεν έχει λάβει δράση για τη μείωση του δημοσιονομικού του ελλείμματος. Πρέπει να το πράξει...
Παράλληλα η Κομισιόν ανακοίνωσε πως Ιταλία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουνία και Ρουμανία βγαίνουν εκτός της διαδικασίας υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης