Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Iσχυρή η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις - Τα δύσκολα για το 2013 βρίσκονται πίσω - Ξεκάθαρο το προβάδισμα Σαμαρά στις δημοσκοπήσεις

Citigroup: Iσχυρή η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις - Τα  δύσκολα για το 2013 βρίσκονται πίσω - Ξεκάθαρο το προβάδισμα Σαμαρά στις δημοσκοπήσεις
Δεν βλέπει κανέναν κίνδυνο αποσταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα η Citigroup, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.
"Η κυβέρνηση συνεργασίας δεν κινδυνεύει", διαμηνύει ο οίκος σε νέα, σημερινή 8σέλιδη έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - EU Commission fiscal easing may be less than it appears", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επαναλαμβάνει ο οίκος στη σημερινή έκθεσή του, η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα πλέον μοιάζει λιγότερο εύθραυστη από ότι αρχικά φαινόταν.
"Οι δράσεις κλειδιά που έπρεπε να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση για το 2013 βρίσκονται πλέον πίσω μας", σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup, εξηγώντας επί της ουσίας πως η ελληνική κυβέρνηση προώθησε επιτυχώς όλα εκείνα, για τα οποία είχε δεσμευθεί έναντι των δανειστών της.
"Τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα οι κίνδυνοι για την τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν είναι τέτοιοι, ώστε να μπορέσουν να τις προκαλέσουν ισχυρούς κλυδωνισμούς", προσθέτει ο οίκος.
"Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις απέδειξαν πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, διευρύνει το προβάδισμά του έναντι της αντιπολίτευσης, που λέει όχι στη λιτότητα", υποστηρίζει η Citigroup.
Για τις επισημάνσεις του αυτές ο οίκος επικαλείται τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων της GPO, της RASS και της ALCO.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης