Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Βέβαιη η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, είτε στα τέλη του 2013, είτε το 2014 - Λιγότερo εύθραυστη η τρικομματική κυβέρνηση - Η κοινωνική αντίδραση δεν μπορεί να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση

Citigroup: Βέβαιη η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, είτε στα τέλη του 2013, είτε το 2014 - Λιγότερo εύθραυστη η τρικομματική κυβέρνηση - Η κοινωνική αντίδραση δεν μπορεί να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση
Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ, ήτοι OSI), είτε προς τα τέλη του τρέχοντος έτους 2013, είτε το 2014, προβλέπει σε νέα, σημερινή 9σέλιδη έκθεσή της η Citigroup.
"H πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα, όσον αφορά στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αλλά και γενικότερα η ολοένα και πιο συνεργάσιμη στάση που επιδεικνύει προς τους δανειστές της η ελληνική κυβέρνηση, είναι δύο παράγοντες που μπορεί να κάνουν την τρόικα πιο ανοιχτή στο ενδεχόμενο μιας νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους" υποστηρίζει ο οίκος, στην εν λόγω έκθεσή του, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - ECB wary of unintended consequences of negative deposit rate", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το  www.bankingnews.gr.
Στη νέα αυτή έκθεσή της η Citigroup επαναλαμβάνει τη θέση της πως παραμένουν οι κίνδυνοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τα επόμενα χρόνια, ωστόσο διευκρινίζει εκ νέου πως ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη το 2014 δεν αποτελεί πλέον το βασικό σενάριο του οίκου.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο οίκος προκάλεσε θετική έκπληξη στις 22/5, πριν από 6 ημέρες, όταν μετά από τρία χρόνια δυσοίωνων προβλέψεων, ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως ο κίνδυνος για μια ελληνική αποχώρηση από το ευρώ, δεν αποτελεί πλέον το βασικό του σενάριο.
"Η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα πλέον μοιάζει λιγότερο εύθραυστη" παραδέχεται ο οίκος στη σημερινή έκθεσή του.
"Βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για την τρικομματική κυβέρνηση, κίνδυνοι ικανοί να την ρίξουν", εκτιμά η Citigroup. Και προσθέτει: Παρά τη σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, δεν διαφαίνεται ίχνος κοινωνικής έκρηξης, το μέγεθος της οποίας θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ελληνική κυβέρνηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στο μέλλον η κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα δεν μπορεί να κλιμακωθεί...
"Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο και η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται δέσμια της ύφεσης", σπεύδει να προσθέσει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης