Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διατήρηση των πιέσεων στη ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών προβλέπει η Citigroup - Δεν αναμένεται βελτίωση, όσο παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων

Διατήρηση των πιέσεων στη ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών προβλέπει η Citigroup - Δεν αναμένεται βελτίωση, όσο παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση κεφαλαίων
Δέσμια σοβαρών πιέσεων θα παραμείνουν τα επίπεδα ρευστότητας των κυπριακών τραπεζών, δεδομένης της διατήρησης της ισχύος των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων που έχουν επιβληθεί στην Κύπρο.
Τα ανωτέρω διαμηνύει η Citigroup, σε νέα σημερινή 9σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο  "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Asset Quality Review to Delay EU Stress Tests Until 2014", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Η διατήρηση των περιοριστικών μέτρων στην Κύπρο συντηρεί τις πιέσεις στη ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο οίκος.
Μάλιστα, προβλέπει πως οι ανάγκες σε ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Κύπρου θα παραμείνουν στα επίπεδα των 11 δισ. ευρώ.
Για την πρόβλεψή της αυτή η Citigroup, επικαλείται τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφορικά με τo δανεισμό των κυπριακών τραπεζών από το ΕLA.
"Η εξάρτηση των κυπριακών τραπεζών στα τέλη Απριλίου από το ΕLA παρέμεινε αμετάβλητη στα επίπεδα των 11,4 δισ. ευρώ. Η τάση αυτή θα διατηρηθεί και τους προσεχείς μήνες", υποστηρίζουν χαρακτηριστικά στη σημερινή έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου.
Η κυπριακή διάσωση, βασικός πυλώνας της οποίας ήταν η επιβολή haircut στις καταθέσεις, αποδεικνύει πως αυξάνονται οι κίνδυνοι για τους καταθέτες και άλλων χωρών της Ευρωζώνης...
Τα ανωτέρω σημείωνε χθες η Citigroup, σε αντίστοιχη έκθεσή της...
Όπως τόνιζε χαρακτηριστικά χθες ο οίκος, η περίπτωση της κυπριακής διάσωσης αυξάνει την πιθανότητα για συμμετοχή των καταθετών σε τραπεζικές διασώσεις σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης στο μέλλον....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης