Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Buffett: Λυπάμαι εκείνους που επένδυσαν σε δολάρια - Πρέπει να έχουν χάσει πολλά! Έπεσαν θύματα της αμερικανικής πολιτικής...

Buffett: Λυπάμαι εκείνους που επένδυσαν σε δολάρια - Πρέπει να έχουν χάσει πολλά! Έπεσαν θύματα της αμερικανικής πολιτικής...
Την λύπη του για τους επενδυτές που τοποθετήθηκαν στο δολάριο, ή σε τίτλους που εκφράζονται σε δολάρια, εξέφρασε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett, θεωρώντας ότι έπεσαν "θύματα" της αμερικανικής πολιτικής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές που τοποθετήθηκαν σε μετρητά και βραχυπρόθεσμους τίτλους είναι πολύ μεγάλο. "Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Buffett.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, όταν και ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 38% μέσα σε ένα έτος, υπήρξαν 69,1 δισ. δολάρια καθαρές εισροές σε τίτλους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Morningstar.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είχε πραγματοποιήσει μέσα σε αυτήν την περίοδο μόνο μία τοποθέτηση σε ομόλογα, η οποία ήταν στην Harley Davidson, το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων με απόδοση 15%.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία δεν αναμενόταν να χρεοκοπήσει. Μάλιστα όπως είχε αναφέρει "μία εταιρεία που προκαλεί τους πελάτες της να κάνουν τατουάζ με τα λογότυπα της δεν μπορεί να χρεοκοπήσει εν μία νυκτί".
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την Federal Reserve, με στόχο την τόνωση της οικονομίας, προκάλεσε τη μείωση του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων στο ιστορικό χαμηλό του 3,35% τον Μάιο, από 5,66% μία δεκαετία πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch.
Αυτή ήταν και η βασική αφορμή των ζημιών των επενδυτών, ανέφερε ο Buffett.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης