Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Jefferies: Η Ευρώπη μετατρέπεται σε Ιαπωνία - Το αποδεικνύουν τα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία - Τουλάχιστον μέχρι και το επόμενο τρίμηνο του 2013 σε ύφεση η ευρωζώνη

tags :
Jefferies: Η Ευρώπη μετατρέπεται σε Ιαπωνία - Το αποδεικνύουν τα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία - Τουλάχιστον μέχρι και το επόμενο τρίμηνο του 2013 σε ύφεση η ευρωζώνη
Η Ευρώπη μετατρέπεται σε Ιαπωνία, όπως αποδεικνύουν τα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία, εκτιμά ο David Owen, επικεφαλής οικονομολόγος στην Jefferies International. Τουλάχιστον μέχρι και το επόμενο τρίμηνο του 2013 σε ύφεση η ευρωζώνη.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα, κατέδειξαν υποχώρηση στιο 1,2% τον Απρίλιο. Την ίδια ώρα η ευρωζώνη παραμένει σε ύφεση κι αυτό πιθανότατα δεν θα αλλάξει τουλάχιστον μέχρι το επόμενο τρίμηνο του 2013, ενώ ο πληθωρισμός υποχωρεί, σχολιάζει ο αναλυτής.
Σύμφωνα με την άποψή του, όλα καταδεικνύουν ότι η ευρωζώνη μετατρέπεται τόσο οικονομικά όσο και δημογραφικά σε Ιαπωνία και στην κατάσταση που παρουσίαζε η οικονομία της 15 χρόνια πριν.
Εν τω μεταξύ, όπως σχολιάζε πρόσφατα  ο  David Zervos, στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας Jefferies, αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, το σκηνικό υπερβολικής ρευστότητας, αναγκάζει την Ευρώπη να αποφεύγει παλιά ταμπού που αφορούσαν τη χαλαρή νομισματική πολιτική.
«Ενώ εμείς πρέπει πάντα να παρακολουθούμε τους Ευρωπαίους σε περίπτωση που αρχίσουν πάλι να μεταδίδουν σύφιλη, μια αδύναμη Γερμανία θα αναγκάσει την ΕΚΤ να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Έτσι μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας,  Kuroda όχι μόνο επειδή άρχισε επιτέλους να επιδιορθώνει την Ιαπωνία, αλλά και για την ανταγωνιστική υποτίμηση έναντι της γερμανικής μηχανής εξαγωγών και τον εξαναγκασμό τους να συνθηκολογήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης