Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ε.Ε.: Έως τις 3 Σεπτεμβρίου η γνωμοδότηση για το «deal» Αegean – Οlympic Air – Φόβοι περί… μονοπωλίου «μπλοκάρουν» την ολοκλήρωση της συμφωνίας

tags :
Ε.Ε.: Έως τις 3 Σεπτεμβρίου η γνωμοδότηση για το «deal» Αegean – Οlympic Air – Φόβοι περί… μονοπωλίου «μπλοκάρουν» την ολοκλήρωση της συμφωνίας
Έως τις 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για την έγκριση ή μη της εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ειδικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε. εξέτασαν ενδελεχώς την 2η προσφορά της Aegean για την αγορά της Olympic Air, ύψους 72 εκατ. ευρώ.
«Η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες περί επικείμενης αύξησης των τιμών και μείωσης της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, εξαιτίας της μονοπωλιακής θέσης της νέας εταιρείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Υπενθυμίζεται, πως το 2011 οι αρμόδιες Αρχές της Ε.Ε. «μπλόκαραν» την πρώτη απόπειρα συγχώνευσης των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, προτάσσοντας ως αιτίαση την δημιουργία μονοπωλίου στην ελληνική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης