Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στην Κύπρο έχει χαθεί ο έλεγχος και οι σύμβουλοι θησαυρίζουν – Αναθέτουν σε σύμβουλο να διεξάγει έρευνα για το haircut (50%) στις καταθέσεις της τράπεζας Κύπρου ώστε να καθοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες – Τα περιοριστικά μέτρα έως τον Ιούνιο

tags :
 Στην Κύπρο έχει χαθεί ο έλεγχος και οι σύμβουλοι θησαυρίζουν – Αναθέτουν  σε σύμβουλο να διεξάγει έρευνα για το haircut (50%) στις καταθέσεις της  τράπεζας Κύπρου ώστε να καθοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες – Τα περιοριστικά μέτρα έως τον Ιούνιο
Στην Κύπρο έχει χαθεί στην κυριολεξία ο έλεγχος. Είναι απίστευτες οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί οδηγώντας στο αδιέξοδο το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
Δεν γνωρίζουμε αν το έχουν κατανοήσει στην Κύπρο αλλά οι τράπεζες τους είναι κατεστραμμένες, τράπεζες ζόμπι.

Την ίδια στιγμή, για να εμφανίζονται όλοι λόγω άγνοιας κυρίως και φοβικών συνδρόμων, ότι στηρίζουν την διαφάνεια αναθέτουν πολύ συχνά σε διεθνείς οίκους να αξιολογήσουν τις τράπεζες και τα χαρτοφυλάκια τους.
Έως τώρα μόνο το τελευταίο διάστημα οι σύμβουλοι έχουν αναλάβει 9 υποθέσεις με αποτελέσματα που πάντα και μονίμως επιδέχονται κριτικής.
Εν συνεχεία αναθέτουν σε νέο σύμβουλο να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της έρευνας του προηγούμενου συμβούλου και η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.
Το κυριότερο και πλέον ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι ότι ενώ η Pimco κατέληξε στο ότι η Κύπρου θα χρειαστεί 3,9 δις ευρώ κεφάλαια στο δυσμενές σενάριο η Κεντρική Τράπεζα και η Κυβέρνηση έχουν αναθέσει σε νέο σύμβουλο να αποτιμήσει τα δανειακά χαρτοφυλάκια ώστε με βάση τις τελικές κεφαλαιακές ανάγκες να προσδιοριστεί το haircut στις καταθέσεις.
Δηλαδή η έκθεση της Pimco δεν έχει καμία βαρύτητα καθώς με την διαδικασία αυτή αμφισβητείται.
Με βάση όλες τις ενδείξεις το haircut στις καταθέσεις στην τράπεζα Κύπρου δεν θα περιοριστούν στο +37,5% αλλά μάλλον θα αγγίξουν το 50%.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί ότι τα διαδραματιζόμενα στην Κύπρο και στην τράπεζα Κύπρου είναι κωμικοτραγικά.
Όσον αφορά τους περιορισμούς για τις κινήσεις κεφαλαίων με βάση πληροφορίες θα παραμείνουν έως τον Ιούνιο.
Πραγματικά απαράδεκτα πράγματα και όλα αυτά γιατί τόσο η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου όσο και η Κυβέρνηση από άγνοια απέτυχαν να διαχειριστούν την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης