Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κωμικοτραγικές εξελίξεις στην Κύπρο – Ο Δημητριάδης αμφισβητείται ως ακατάλληλος ενώ στο ΔΣ της τρ. Κύπρου υπάρχει κίνδυνος να διοριστούν στελέχη που οδήγησαν στον γκρεμό την τράπεζα – O Στασόπουλος νέος CEΟ της Κύπρου

   Κωμικοτραγικές εξελίξεις στην Κύπρο – Ο Δημητριάδης αμφισβητείται ως ακατάλληλος ενώ στο ΔΣ της τρ. Κύπρου υπάρχει κίνδυνος να διοριστούν στελέχη που οδήγησαν στον γκρεμό την τράπεζα – O Στασόπουλος νέος CEΟ της Κύπρου
Κωμικοτραγικά είναι τα διαδραματιζόμενα στην Κύπρο.
Δεν υπάρχει προηγούμενο τα όσα έχουν συμβεί.
Δυστυχώς το κυπριακό πολιτικό κατεστημένο δεν έχει κατανοήσει ότι με δική του ευθύνη διέλυσε τις κυπριακές τράπεζες.
Τώρα με κροκοδείλια δάκρυα αναζητούν λύσεις ενώ άνοιξαν ένα επικίνδυνο κεφάλαιο παγκοσμίως την εμπλοκή των καταθετών στις αναδιαρθρώσεις τραπεζών.
Οι κυπριακές τράπεζες έχουν καταντήσει περίπτερα και το παράδοξο είναι ότι αποφάσισαν να πωλήσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα και όχι σε άλλες χώρες του εξωτερικού όπως την Ρωσία.
Οι κύπριοι συνεχίζουν να κάνουν λάθη και ορισμένα εξ αυτών είναι τα ακόλουθα.
1)Ο Πανίκος Δημητριάδης ο Κύπριος Κεντρικός Τραπεζίτης κατηγορείται ως ανεπαρκής από τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.
Πληροφορούμαστε ότι πέραν της ενημέρωσης της Τρόικα ο Αναστασιάδης θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει τον Δημητριάδη αν δεν καταφέρει να τον αντικαταστήσει διορίζοντας μέλη στο ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας που θα τον ελέγχουν.
Ο Δημητριάδης μετά το φιάσκο με τις κυπριακές τράπεζες από ευθιξία έπρεπε να είχε παραιτηθεί.
Ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο Δημητριάδης θα είναι ένας διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου που θα τελεί υπό ομηρία.
2)Θα διορίσουν νέα μέλη στο ΔΣ της τράπεζας Κύπρου, της κατεστραμμένης τράπεζας Κύπρου.
To παράδοξο είναι ότι η Τρόικα έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί μέλη στο ΔΣ στελέχη της παλιάς φρουράς όσων διοίκησαν δηλαδή στο παρελθόν.
Με έκπληξη διαρρέονται ονόματα όπως ο Ευδόκιμος Ξενοφώντος.
Ήταν ή δεν ήταν συνυπεύθυνος στην διοίκηση της τράπεζας Κύπρου τόσα χρόνια ναι ή όχι;
Διαρρέεται το όνομα του Κρις Παύλου στελέχους της Λαϊκής.
Ο Βγενόπουλος της MIG τον αποκαλεί ως αντιπλοίαρχο του Τιτανικού.
Οδήγησε την Λαϊκή στον γκρεμό και εμφανίζεται τώρα ως διεκδικητής στο ΔΣ της τράπεζας Κύπρου.
Έχει αναφερθεί ακόμη και το όνομα του Σιαρλή ο οποίος ήταν στέλεχος της Κύπρου και εν συνεχεία διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και ο οποίος φέρεται να έχει εγκρίνει πολλά….πολιτικά δάνεια.
Το παράδοξο πάντως είναι ότι προσπαθούν να βάλλουν από την πίσω πόρτα ακόμη και την Alvarez η οποία έχει συνεργαστεί πολύ στενά με τον Ευδόκιμο Ξενοφώντος ο οποίος προσφέρθηκε να πληροφορήσει την Alvarez για τα πεπραγμένα…των άλλων.

Νέος CEO ο Φοίβος Στασόπουλος στην τράπεζα Κύπρου

Ο Φοίβος Στασόπουλος επικεφαλής στα επιχειρηματικά δάνεια, στέλεχος με ικανότητες και αποδοχή αναλαμβάνει επικεφαλής στην τράπεζα Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης