Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Λαζαρίδης: Το ΧΑ καταφέρνει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να επιτελεί το έργο του

tags :
Λαζαρίδης: Το ΧΑ καταφέρνει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να επιτελεί το  έργο του
Πραγματοποιήθηκε χθες στο Βουκουρέστι, εκδήλωση για τον εορτασμό των 15 χρόνων από την ίδρυση του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Τράπεζα της χώρας, γιατί το 1995, η πρώτη διαπραγμάτευση έγινε από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας το οποίο φιλοξένησε και το Χρηματιστήριο τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους.
Στην εκδήλωση εκτός από τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, παρέστησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Βουλγαρικού Χρηματιστηρίου κ. Ivan Takev o Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου της Πράγας κ. Petr Koblic και εκπρόσωποι άλλων Χρηματιστηρίων της περιοχής.
Ο κ. Λαζαρίδης σε συνέντευξη που έδωσε στο τοπικό οικονομικό κανάλι Money Channel τόνισε τη σημασία των ιδιωτικοποιήσεων μέσω του Χρηματιστηρίου και το πόσο μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της αγοράς, όπως έγινε και με την ελληνική αγορά τα προηγούμενα χρόνια. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση της αγοράς μας λόγω της κρίσης, επεσήμανε ότι ρόλος του ΧΑ  είναι να υποστηρίζει την ορθή λειτουργία της αγοράς με τους απαραίτητους κανόνες και διαφάνεια.
Επίσης ο πρόεδρος του ΧΑ πρόσθεσε ότι «από  εκεί και πέρα είναι για εμάς σημαντικό, που το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνει, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να επιτελεί το πρωταρχικό του έργο που είναι η άντληση κεφαλαίων από τις εισηγμένες εταιρίες(με αφορμή τις ΑΜΚ των τραπεζών». Τέλος, σε ό,τι αφορά στη συνεργασία με το Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου,  ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι υπάρχουν πάντα πολύ καλές σχέσεις, όλα τα χρόνια από την ίδρυση του Χρηματιστηρίου. Αξίζει  να σημειωθεί  ότι ο πρόεδρος της ρουμανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Stere Farmache, είπε κατά την ανταλλαγή δώρων με τον κ. Λαζαρίδη ότι πιστεύει πως αν προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις μέσω του χρηματιστηρίου τους θα είναι καλό για όλη την περιοχή αλλά και για μια πιθανή συνεργασία μαζί με το Ελληνικό χρηματιστήριο.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης