Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ABN Amro, Daiwa Capital, Royal bank of Scotland, ING και HSBC προβλέπουν μεγάλη οικονομική μιζέρια...στην Ευρώπη

ABN Amro, Daiwa Capital, Royal bank of Scotland, ING και HSBC προβλέπουν μεγάλη οικονομική μιζέρια...στην Ευρώπη
Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς η πολιτική λιτότητας που ασκείται απειλή τις όποιες προσπάθειες για ανάπτυξη, κρούουν όλο και περισσότεροι αναλυτές.
"Όσο η πολιτική θα μάχεται την ανάπτυξη, πραγματική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να υπάρξει", διαμηνύει μεγάλη μερίδα αναλυτών.
Εστιάζοντας οι ίδιοι στην "καυτή πατάτα" που λέγεται Ιταλία, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα κόλαφο που ανέδειξε η κάλπη στις αρχές της εβδομάδας, προειδοποιούν για τη νέα πρόκληση που συνιστά για την Ευρωζώνη η πολιτική αστάθεια που βιώνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ...
"Το εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας επαναφέρει στο προσκήνιο τον κίνδυνο επιβράδυνσης της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ειδικά αν οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να στηρίζουν ηγέτες που μάχονται τη λιτότητα", εκτιμούν αναλυτές της ABN Amro Bank και Daiwa Capital Markets.
"Ακόμη και πριν πραγματοποιηθούν οι ιταλικές εκλογλές, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας να επιστρέψουν σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης", σχολιάζει από την πλευρά του ο Richard Barwell, ανώτατος οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland.
Και όλα αυτά, ενώ η Κομισιόν - στην τελευταία έκθεσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας - προειδοποίησε για παρατεταμένη ύφεση τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία.
"Κανείς δεν αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη εντός του τρέχοντος έτους, 2013... Στην πραγματικότητα, φέτος, τα ευρωπαϊκά κράτη θα βιώσουν μια... οικονομική μιζέρια", υποστηρίζει με τη σειρά του ο Martin Van Vliet, κορυφαίος οικονομολόγος της ING Groep.
"Η ευρωπαϊκή οικονομία σήμερα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές ζυμώσεις, αλλά και από καθαρά ψυχολογικούς παράγοντες", τονίζει ο Stefan Schilbe, επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC Trinkaus & Burkhardt.
Και προσθέτει: Ο δρόμος προς την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας είναι επώδυνος. Οι μεταρρυθμίσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά σίγουρα απαιτούν χρόνο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης