Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διχάζουν τους Γάλλους οι εξελίξεις στην Ιταλία - Societe Generale: Η πολιτική αστάθεια θα μειώσει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου - BNP Paribas: Μεγαλύτερη η ιταλική κρίση του 2011 - Στα 1,38 ή στα 1,25 δολάρια το ευρώ;

Διχάζουν τους Γάλλους οι εξελίξεις στην Ιταλία - Societe Generale: Η πολιτική αστάθεια θα μειώσει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου - BNP Paribas: Μεγαλύτερη η ιταλική κρίση του 2011 - Στα 1,38 ή στα 1,25 δολάρια το ευρώ;
Το αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία δεν θα οδηγήσει απαραίτητα στην αναζωπύρωση της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη, ωστόσο θα μπορούσε να προκαλέσει μια σημαντική ενίσχυση της διάθεσης για μη ανάληψη ρίσκου.
Τα ανωτέρω αναφέρει η Societe Generale, στην τελευταία έκθεσή της με τίτλο "Post Elections-Euro-Scompiglio: EUR To Drift To 1.25 On BTP/Bund Spread", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Aλλά, όπως εξηγεί ο οίκος, αυτή η διάθεση για μη ανάληψη ρίσκου θα δώσει ώθηση στις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οδηγώντας ταυτόχρονα το ευρώ σε πτώση.
"Εντός των επόμενων εβδομάδων το ευρώ θα βρεθεί στα χαμηλά επίπεδα των 1,25 δολαρίων", εξηγούν στην εν λόγω έκθεσή τους, οι αναλυτές του οίκου.
"Η κίνηση του ευρώ στα επίπεδα των 1,25 δολαρίων θα αντανακλά το fair value του νομίσματος", προσθέτουν.
Διαφορετική ωστόσο είναι η άποψη που διατυπώνει η BNP Paribas, σε παρόμοια έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Why EUR Sell-Off Could Prove Limited".
Κατά την BNP Paribas, το μαζικό sell off στο οποίο επιδόθηκε από χθες - στο άκουσμα του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία - το ευρώ, δεν θα έχει διάρκεια...
Γιατί; Γιατί, όπως εξηγεί ο οίκος, τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική κρίση που είχε ξεσπάσει στη χώρα το 2011.
"Οι ξένοι επενδυτές τοποθετούνται πλέον στα ευρωπαϊκά assets με ηπιότερους ρυθμούς σε σχέση με τις θέσεις που είχαν ανοίξει κατά την πολιτική αναταραχή που έπληξε την Ιταλία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011", εξηγεί η BNP Paribas.
Yπό το πρίσμα αυτό ο οίκος δηλώνει ότι διατηρεί τη σύσταση για long τοποθετήσεις στο ευρώ, με στόχο τα επίπεδα των 1,38 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης